Ik moet zeggen dat ik denk dat dit de lekkerste mosselen zijn die ik ooit heb gegeten.
Het is geen verrassing dat ik van pittig eten hou en deze curry marinade geven de mosselen net dat beetje kick dat vaak ontbreekt.
Currypasta
Ik ben altijd van het alles zelf maken, maar voor een currypasta maak ik graag een uitzondering. Ik vind dat zo moeilijk om echt goed zelf voor elkaar te krijgen. Ik neem altijd die van Blue Elephant (geen reclame) omdat daar geen rotzooi en suiker aan toegevoegd zit. Zo krijg je zonder al te veel moeite toch een heerlijk gerecht snel op tafel
Mosselen
We weten allemaal wel dat je mosselen goed moet schoonmaken, dat je de kapotte en openstaande mosselen moet weggooien. Wist je ook dat je mosselen met een krabbetje erin moet weggooien? Ik had dat vorige keer. Een mossel die pas openging na het koken en er zat een heel klein krabbetje in. Die krabbetjes zorgen ervoor dat de mossel doodgaat en dus bederft…als je deze eet kan je behoorlijk ziek worden.
Curry style mosselen
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 pakje rode currypasta
- glas witte wijn
- 200 ml kokosmelk
- scheutje olie
- verse limoen, koriander en rode chili als garnering
Instructies
- Maak de mosselen schoon, gooi de kapotte en openstaande mosselen weg.
- Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin de currypasta totdat alle geuren lekker vrijkomen.
- Voeg dan de witte wijn toe en roer even door. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en de mosslen.
- Laat met de deksel erop gaarstomen. Schud de boel af en toe wel lekker door, je wil dat al je mosselen in aanraking zijn geweest met de marinade.
- Na een paar minuten staan de mosselen open en zijn ze gaar. Serveer met verse friet, stokbrood, knoflooksaus of enkel een salade als je het koolhydraatarm wil houden.