Curry style mosselen
lekkere kruidige mosselen gestoomd in een curry marinade
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, koolhydraatarm, kruidig, mosselen, pittig
Porties: 2
- 2 kilo mosselen
- 1 pakje rode currypasta
- glas witte wijn
- 200 ml kokosmelk
- scheutje olie
- verse limoen, koriander en rode chili als garnering
Maak de mosselen schoon, gooi de kapotte en openstaande mosselen weg.
Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin de currypasta totdat alle geuren lekker vrijkomen.
Voeg dan de witte wijn toe en roer even door. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en de mosslen.
Laat met de deksel erop gaarstomen. Schud de boel af en toe wel lekker door, je wil dat al je mosselen in aanraking zijn geweest met de marinade.
Na een paar minuten staan de mosselen open en zijn ze gaar. Serveer met verse friet, stokbrood, knoflooksaus of enkel een salade als je het koolhydraatarm wil houden.