Ga terug
–+ servings

Curry style mosselen

lekkere kruidige mosselen gestoomd in een curry marinade
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, koolhydraatarm, kruidig, mosselen, pittig
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 1 pakje rode currypasta
  • glas witte wijn
  • 200 ml kokosmelk
  • scheutje olie
  • verse limoen, koriander en rode chili als garnering

Instructies

  • Maak de mosselen schoon, gooi de kapotte en openstaande mosselen weg.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin de currypasta totdat alle geuren lekker vrijkomen.
  • Voeg dan de witte wijn toe en roer even door. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en de mosslen.
  • Laat met de deksel erop gaarstomen. Schud de boel af en toe wel lekker door, je wil dat al je mosselen in aanraking zijn geweest met de marinade.
  • Na een paar minuten staan de mosselen open en zijn ze gaar. Serveer met verse friet, stokbrood, knoflooksaus of enkel een salade als je het koolhydraatarm wil houden.