Porties: 2 a 3
Actieve kooktijd: 10 minuten
Totale bereidingstijd: 10 minuten
Ik zal er niet omheen draaien.. dit is geen gezond recept, maar dit is wel de lekkerste knoflooksaus ooit.
Ik maak deze al ruim 15 jaar, zo lekker is ie!
Gezondere versie
Je zou een gezondere variant kunnen maken door de creme fraiche te vervangen door magere griekse yoghurt, maar eerlijk…er gaat niets boven het origineel. Dan maar iets minder en/of iets minder vaak dit eten en dan wel the real deal.
Je kan deze knoflooksaus natuurlijk bij alles eten, maar ik maak het standaard met mijn kipshoarma. Klik hier voor dat recept!
Ingrediënten
- 3 el mayonaise
- 3 el creme fraiche
- 2 el bieslook
- 2 a 3 tenen knoflook fijngehakt of uitgeperst
- klein scheutje citroensap
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten en je kan deze knoflooksaus direct opdienen. Je hoeft het niet in te laten trekken of iets dergelijks.
Geniet ervan!
Martine zegt:
Beste
Moet je de room lichtjes opkloppen
foodfromclaudnine zegt:
Hi,
Klopt mijn vermoeden dat je in België woont? Want volgens mij is in België creme fraiche een soort slagroom, toch? In NL is creme fraiche een hele dikke zure room, dus dat hoeft niet opgeklopt te worden. Je kunt ook gewone zure room gebruiken hiervoor!
Groetjes,
Claudia
Martine zegt:
Dank u om te contacteren maar kan ik daar ipv zure room magere platte kaas gebruiken heb namelijk geen yoghurt in hui
foodfromclaudnine zegt:
Ik ben niet echt bekend met de term platte kaas, maar als ik het google dan krijg ik en een soort kwark en een soort huttekase. Huttekase, dus wrongel, zou ik sowieso niet doen. Als je platte kaas lijkt op een soort Griekse yoghurt dan kan je het nog wel proberen, al denk ik dat het ‘t lekkerst als je zure room (sour cream/creme fraiche epaisse dus geen yoghurt) gebruikt.
Anoniem zegt:
Ik gebruik soms Griekse yoghurt of roomkaas.
Jopien zegt:
Probeer ook maar eens de kokoscreme en houmus met citroen gaat altijd goed, geen mayonaise meer.