WORKSHOPS

Philly cheesesteak tacos

Je bent beginnende of al meer ervaren foodblogger en/of fotograaf en bent op zoek naar die volgende stap. Dan ben je hier aan het juiste adres! Heb je behoefte aan meer leren over fotografie, bekijk dan mijn workshop Foodie Fotografie. Misschien ben je al wel een meer ervaren fotograaf en heb je daar geen hulp meer bij nodig, maar zit je op dat punt dat je de overstap wil maken naar fulltime fotograaf of ben je dat al maar zit je vast. Ook hier kan ik je mee helpen!

Flatbread met feta, za'atar, ei, burrata en koriander

Foodie Fotografie workshop

Wil jij zelf prachtige food foto’s maken, je blog naar een hoger niveau trekken en van je blog een (fulltime) baan maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In mijn Foodie Fotografie workshop, leer ik je op een laagdrempelige manier, 1 op 1 of via een zoommeeting, hoe je camera werkt, de compositie ‘regels’, kleurcomposities, hoeken voor fotografie hoe je eten mooi kunt vastleggen en nog veel meer.

Rigatoni met worst

Deze workshop is voor jou als:

 • Je een beginnende foodblogger/fotograaf bent en alles wil leren van camera instellingen tot nabewerking.
 • Je eten wil fotograferen, maar niet zo goed weet hoe je dat mooi kunt doen en stylen.
 • Je je best doet maar niet snapt waarom de ene foto wel werkt en de andere niet.
 • Je het gevoel hebt dat je vast zit en steeds hetzelfde doet.
 • Je fotografie naar een hoger niveau wil tillen.
 • Je wil leren hoe je een foto moet nabewerken.
 • Je vast zit op social media en op zoek bent naar tips voor meer volgers en bereik.
 • Je geholpen wil worden met het krijgen van betaalde samenwerkingen en welke prijs je moet vragen voor je werk.
Kipspiezen

Maar wat leer je dan precies?

 • Hoe je eten mooi gefotografeerd krijgt.
 • Hoe je jouw eigen stijl kunt vinden waardoor je foto’s herkenbaar van jou zijn.
 • Welke apparatuur onmisbaar is.
 • Hoe je camera werkt en welke instellingen je moet kennen om in Manual mode te fotograferen.
 • Tips voor props& backdrops.
 • Hoe het kleurenwiel werkt en hoe je dit kan gebruiken om je foto’s krachtiger te maken.
 • Hoe je licht kunt gebruiken om je foto’s knallender te maken.
 • Hoe je je foto’s direct interessanter kan maken door verschillende compositie technieken.
 • Hoe lightroom werkt zodat jij jouw mooie foto spetterend kan maken.
 • Social media branding, hoe versterk je jouw brand op Instagram en Facebook. Hoe benader je bedrijven voor betaalde samenwerkingen en hoe bepaal je jouw prijs.
pavlova met mandarijn curd

1 op 1 coaching

In juni 2022 heb ik heel abrupt mijn baan op kunnen zeggen. Dit was iets dat ik al langer wilde, maar te eng vond want je geeft een stabiel inkomen op voor onzekerheid. Op een gegeven moment was de wens om voor mezelf te werken, me puur te richten op fotografie en receptontwikkeling té groot. Daarbij had ik voor mezelf een plan van aanpak gemaakt waarmee ik in korte tijd een paar grote (en langdurige) opdrachten te pakken had.

Denk je nu, dat wil ik ook! Lees dan even verder.

tacos met krokante garnalen

Wat bespreken we dan precies?

Je wilt graag fulltime zelfstandig worden, maar durft de stap niet zo goed te zetten of je weet niet zo goed hoe. Omdat ik dit traject zelf ook helemaal heb afgelegd ga ik jou hierbij helpen!

Heb je vragen als:

 • Hoe zorg ik dat ik opval.
 • Hoe trek ik meer klanten aan.
 • Hoe zorg ik ervoor dat de klanten die ik aantrek ook lange termijn klanten blijven.

In de 1 op 1 coaching sessie bespreek ik al deze dingen met je zodat je een plan van aanpak hebt waar je mee aan de slag kan zodat jij net als ik vol zelfvertrouwen en zin aan de dag begint!

TARIEVEN


Testimonials

‘Ik vond de online Foodie fotografie cursus heel erg aangenaam. Claudia is een fijne dame die expert is in haar vak. Ik kon met al mijn vragen en issues bij haar terecht. Het deed deugd om feedback en tips te krijgen van iemand die duidelijk weet wat ze doet en waar ze mee bezig is. De cursus is zeer interactief, waardoor je er nadien ook echt mee aan de slag gaat. De Foodie fotografie cursus met Claudia is een must voor elke food fotograaf die graag alle kneepjes van het vak leert én die een trapje hoger wenst te gaan met food fotografie en socials. Ik kreeg meteen na het gesprek een compleet e-book opgestuurd, net als een preset. Kortom: niet twijfelen, gewoon doen!’

Al een tijdje liep ik vast in mijn foodfoto’s. De zin was weg en ik greep steeds vaker naar mijn telefoon om foto’s te maken. Toen zag ik de online Foodie fotografiecursus van Claudia. Ik zocht al langere tijd naar een fotografie cursus. Vanwege privé redenen kon ik niet uren steken in een cursus, daarnaast is Claudia erg toegankelijk en daarom sloot deze cursus op dit moment precies aan.   

Het is een 1 op 1 cursus waarbij Claudia van te voren vraagt waar je tegen aan loopt zodat je tijdens deze sessie hier bij stil kan staan. Maar daarnaast krijgt je allemaal tips en trucs op gebied van foodfotografie en kan je met al je vragen terecht over je foto’s maar ook over social media en het aangaan van samenwerkingen. 

Na de tijd krijg je nog een heel e-book mee waar alles in staat beschreven. De cursus heeft mij geleerd hoe ik meer uit mijn foodfoto’s kan halen. Erg blij mee dat ik het heb gedaan’