spaghetti met garnalen

Spaghetti in een roomsaus met garnalen, spinazie en parmezaanse kaas

Spaghetti is by far mijn lievelings pasta variant. Ik ben er dol op! Daarom heb ik al een aantal recepten met spaghetti op mijn website staan, zoals deze heerlijke pasta pesto, de klassieker cacio e pepe of wat dacht je van een spaghetti met een geitenkaassaus, hemels.

Deze spaghetti, of een variatie hiervan want ondertussen heb ik er een heel eigen recept van gemaakt, heb ik voor het eerst bij Vapiano gegeten. Vroeger ging ik daar elke week wel een keer eten en ik nam heel vaak de tagliatelle in een roomsaus met spinazie en gamba’s.

Dit is een iets uitgebreidere versie want ik voeg ook nog knoflook en chilipepers toe en ik maak een parmezaanse kaas roomsaus. Maakt het allemaal net wat smaakvoller.

Snel en makkelijk

Wat ik zo fijn vind aan pasta gerechten is dat het super snel klaar is. Terwijl de pasta aan het koken is kan je de gamba’s bakken en de saus voorbereiden. Dan alles bij elkaar, nog even de kaas laten smelten en je kan aan tafel. Ook is dit recept heel simpel, kan bijna niet mis gaan!

Garnalen

Voor dit gerecht, en voor elk gerecht, gebruik ik rauwe diepvries tijgergarnalen. Degene die ik gebruik zijn al helemaal schoongemaakt, ideaal. Ontdooi ze met koud water en dep vervolgens heel goed droog. Dit zorgt ervoor dat je de gamba’s echt kan bakken in plaats van dat ze meer in hun eigen vocht aan het koken zijn. Deze ‘truc’ is hét verschil tussen rubberige garnalen en vlezige garnalen met een goede bite.

Spaghetti in een roomsaus met garnalen, spinazie en parmezaanse kaas

Een heerlijke romige spaghetti met spinazie, garnalen en parmezaanse kaas
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 100 gram verse spinazie
  • 12 gamba's schoongemaakt en drooggedept
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1/2 chilipeper in ringetjes gesneden
  • 50 ml kookroom
  • 70 gram parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout
  • klontje boter
  • wat extra kookvocht

Instructies

  • erhit ruim water in een pan en breng op smaak met voldoende zout. Het water zou naar zeewater moeten smaken. Voeg het zout toe als het water kookt of direct maar roer dan af en toe door. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat het zout gaat oxideren onderin de pan.

  • Voeg de spaghetti toe en kook tot al dente, zoals op de verpakking vermeld.

  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit hierin je chili en knoflook. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en voeg dan toe aan de knoflook/chili en bak totdat ze mooi roze zijn.

  • Haal je garnalen uit de pan (je wil ze niet te lang bakken, hier worden ze ook taai van) en doe dan de spinazie in de pan.

  • Bak totdat je spinazie geslonken is.

  • Voeg de spaghetti toe en dan de kookroom, de parmezaanse kaas en de garnalen. Roer door totdat de kaas gesmolten is en je een mooie saus hebt. Heb je nog last van klontjes? Voeg wat kookvocht toe en blijf roeren.

  • Dien direct op. Dit soort sauzen hebben namelijk de neiging om snel in te drogen als je gerecht koud wordt.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.