pasta pesto
Avondeten

Pasta Pesto

Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Pasta pesto is ook weer zo’n gerecht dat ik heel vaak eet. Grappig weetje, dit is het eerste gerecht dat Bart ooit voor me gekookt heeft. Ik vond het zo lekker dat ik het vaker ben gaan maken en het recept best wat aangepast heb, haha.

Verse pasta

Het zou natuurlijk helemaal top zijn om dit met verse pasta te maken, al heb ik daar doordeweeks ook echt geen tijd voor hoor,maar is het weekend en wil je dit maken met verse pasta..kijk dan hier voor het recept.

Snel en makkelijk

Zoals ik al zei maak ik dit vaak doordeweeks omdat het zo snel en makkelijk, maar oh zo lekker! Het is een kwestie van pasta koken, spinazie ontdooien en alles op smaak brengen. In een kwartiertje staat dit al op tafel!

Vega, vis of vlees

Dit gerecht kan je makkelijk aanpassen zodat het vegetarisch is of je kan juist vlees erdoorheen doen, ik ga dan altijd voor uitgebakken spekblokjes, maar zalm past er ook heerlijk bij. Bart heeft het liefst spekblokjes, zelf ben ik daar minder dol op want te vet, maar het ziltige van de spek is inderdaad een heerlijke toevoeging. Dus als je voor vega gaat moet je wel even wat extra zout toevoegen zodat het gerecht niet te flauw wordt.

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 200 gram spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pesto (klik hier voor het recept voor verse pesto)
  • 2 el creme fraiche
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • geraspte belegen kaas
  • optioneel: spekblokjes of zalm

Bereidingswijze

1. Kook in een pan ruim water dat goed gezouten is, het zou moeten proeven naar zeewater.

2. Als je spekblokjes gebruikt begin dan met deze nu uitbakken. Als je zalm gebruikt kan je deze nu ook bakken, maar dit moet een stuk minder lang dan de spekblokjes dus let op dat je zalm niet te lang laat bakken.

3. Snipper je ui en hak je knoflook fijn en ontdooi de spinazie.

4. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin je ui en knoflook. Voeg dan de ontdooide spinazie en de pesto toe. Als je pasta al dente is mag je deze ook toevoegen (en evt je spekjes of zalm).

5. Zet het vuur uit en roer als laatste de creme fraiche door de pasta en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Serveer met geraspte belegen kaas.

Persoonlijk vind ik belegen kaas lekkerder bij dit gerecht dan bijvoorbeeld een parmezaanse kaas. Omdat belegen kaas een stuk vetter is, maakt het je pasta nog smeuiger! Parmezaanse kaas droogt vaak je pasta iets uit en vind ik dus persoonlijk minder lekker bij een pasta met roomkaas.

Enjoy!

5/5 (1 Review)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.