pasta pesto

Pasta Pesto

Pasta pesto is ook weer zo’n gerecht dat ik heel vaak eet. Grappig weetje, dit is het eerste gerecht dat Bart ooit voor me gekookt heeft. Ik vond het zo lekker dat ik het vaker ben gaan maken en het recept best wat aangepast heb, haha.

Pesto

Pesto kun je makkelijk zelf maken, kijk hier voor het recept.

pasta pesto

Snel en makkelijk

Zoals ik al zei maak ik dit vaak doordeweeks omdat het zo snel en makkelijk, maar oh zo lekker! Het is een kwestie van pasta koken, spinazie ontdooien en alles op smaak brengen. In een kwartiertje staat dit al op tafel!

Vega, vis of vlees

Dit gerecht kan je makkelijk aanpassen zodat het vegetarisch is of je kan juist vlees erdoorheen doen, ik ga dan altijd voor uitgebakken spekblokjes, maar zalm past er ook heerlijk bij. Bart heeft het liefst spekblokjes, zelf ben ik daar minder dol op want te vet, maar het ziltige van de spek is inderdaad een heerlijke toevoeging. Dus als je voor vega gaat moet je wel even wat extra zout toevoegen zodat het gerecht niet te flauw wordt.

Pasta pesto

Pasta pesto
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 200 gram diepvries spinazie, ontdooit
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el pesto
  • 2 el creme fraiche
  • peper, zout, chili vlokken
  • geraspte belegen kaas, hoeveelheid naar keuze
  • optioneel: gebakken spekblokjes of zalm

Instructies

  • Kook in een pan ruim water dat goed gezouten is, het zou moeten proeven naar zeewater.
  • Als je spekblokjes gebruikt begin dan met deze nu uitbakken. Als je zalm gebruikt kan je deze nu ook bakken, maar dit moet een stuk minder lang dan de spekblokjes dus let op dat je zalm niet te lang laat bakken.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit hierin je ui en knoflook. Voeg dan de ontdooide spinazie en de pesto toe. Als je pasta al dente is mag je deze ook toevoegen (en evt je spekjes of zalm).
  • Zet het vuur uit en roer als laatste de creme fraiche door de pasta en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Serveer met geraspte belegen kaas.

2 Comments

  • Avatar

    Elly van Uffelen-Kambeel

    Hoi Claudia, Rob en ik zijn helemaal fan van je recepten❣️ Super lekker allemaal en, niet onbelangrijk, goed te bereiden Succes met je kookboek! We kijken er naar uit❣️
    Groetjes en liefs van ons, Rob & Elly

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Hi Elly, wat super lief en heel leuk om te horen! Nu jullie allebei lekker met pensioen zijn kunnen jullie samen aan de slag in de keuken 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch