spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Porties: 2

Actieve kooktijd: 25 minuten

Totale bereidingstijd: 25 minuten


De perfecte cacio e pepe is romig zonder dat je gebruik maakt van room. Dit recept is echt enkel spaghetti, kaas en peper. En wat kookvocht!

De truc voor een romige cacio e pepe

De truc is dat je kookvocht vol met zetmeel moet zitten. De zetmelen zorgen ervoor dat de saus goed aan je spaghetti blijft kleven zonder dat het indroogt.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Dat ga ik je vertellen. Je brengt eerst een pan met ruim water aan de kook en voeg dan je spaghetti toe. Als je spahetti net zacht is zodat het echt in de pan ligt giet je water af totdat je spaghetti nét onder water staat. Breng het water dan op smaak en kook totdat je spaghetti gaar is. Het kookvocht dat je overhoudt zit vol zetmeel en is heel troebel. Dat willen we!

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 100 gram pecorino
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1. Zoals bovenstaand brengen we een pan met ruim water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en als deze zacht is, giet dan het water af totdat de spaghetti net onder water staat. Breng op smaak met zout en kook dan totdat de spaghetti gaar is.

2. Rasp ondertussen de pecorino.

3. Als je spaghetti gaar is, verhit dan een koekenpan en giet 2 juslepels kookvocht in de pan en voeg de pecorino toe (hou een beetje achter voor straks om nog op de spaghetti te doen).

4. Roer totdat de kaas gesmolten is en voeg dan de spaghetti toe. Zet het vuur uit en roer totdat je spaghetti onder de saus zit. Breng dan heel goed op smaak met peper, wees niet te zuinig…het heet niet voor niets cacio e pepe.

5. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als je saus te dik is.

6. Serveer met nog wat extra pecorino en een salade.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch