Samenwerking

Supermarkt Coop heeft mij gevraagd hoe ik Pasen vier. Pasen is voor mij het moment om even lekker te ontspannen met een uitgebreid ontbijt op bed. Een ‘niets moet, maar alles mag dagje’. Voor dit ontbijt heb ik van tevoren al mijn boodschappen bij Coop gehaald, niets is vervelender om nog even snel naar de supermarkt te gaan dus maak een lijstje zodat je niets vergeet! De ochtend van Pasen hoef je dan enkel nog maar een heerlijk ontbijt in elkaar te flansen.

Scrambled eggs

Wanneer ik denk aan een paasontbijt, dan denk ik direct aan twee gerechten. Scones voor een zoete touch. Heerlijk met clotted cream en jam. Ik hoor je denken, scones klinkt best ingewikkeld. Ik beloof je dat dat het niet is! Bovendien heb je ze in 20 minuten helemaal from scratch gemaakt.

Daarnaast scrambled eggs om zuurdesem toast. Want wat is Pasen zonder eieren? Niets, precies. Wil je echt helemaal losgaan en zelf zuurdesembrood maken, dan heb ik hier een mooie handleiding voor je. Ik snap het als dat een beetje ver gaat op je ontspan dagje maar dus koop dan lekker een brood. We gaan het toch toasten dus het hoeft niet super vers te zijn.

Wist je dat je dit  op de Engelse manier of de Franse manier kan maken? De Franse manier is in een koekenpan met boter op laag vuur en de eieren voorzichtig door roeren. Mijn favoriete manier is de Engelse manier. In een steelpan met boter. Het gaat iets minder snel doordat een steelpan uiteraard minder groot is dan een koekenpan, maar je eieren zijn dan zo smeuïg.

Ja, de manier van je eieren in een bloedhete pan en even snel doorroeren noem ik hier niet! Je wil smeuïge eieren en geen droge vlokken.

scrambled eggs
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

scrambled eggs op toast

scrambled eggs op toast
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 sneeën brood
  • 4 eieren
  • 40 gram boter
  • peper en zout
  • bieslook
  • optioneel: kaas of gerookte zalm

Instructies

  • Verwarm 15 gram boter in een koekenpan en bak aan beide kanten je brood totdat mooi goudbruin. Je zou ook je brood in een broodrooster kunnen doen en dan met boter insmeren, maar dit is veel smakelijker.
  • Verhit in een steelpan de overige boter, hou het vuur laag. Wanneer de boter is gesmolten voeg je de eieren toe. Roer met een houten lepel geregeld door, maar hou het vuur laag.  Wanneer je kaas of zalm wil toevoegen, doe dat dan hier.
  • Wanneer de eieren beginnen te stollen, het kan even duren, breng dan op smaak met peper en zout. Haal de eieren van het vuur wanneer je ze eigenlijk nog nét iets te nat vindt, ze garen namelijk nog een beetje na.
  • Verdeel de eieren over de toast en garneer met bieslook.