Het is geen geheim dat ik dol ben op pasta, maar deze penne met Italiaanse worst en burrata is voorlopig een nieuwe favoriet.

Penne met Italiaanse worst en burrata

Ik wilde eigenlijk ziti uit de oven maken, maar ik kon in de supermarkt geen ziti vinden dus vandaar dat het een dunne penne variant is geworden. De Italiaanse worst zijn de Italiaans gekruide braadworsten van de AH, maar je kunt elke soort worst gebruiken die je lekker vindt.

Burrata is het romigere broertje van een mozzarella en is ook in de supermarkt te koop. Kan je het niet vinden, gebruik dan een mozzarella.

Dit is een super simpele maaltijd om te maken. Heb je nog wat over, warm het dan in de magnetron op met een paar eetlepels water zodat de pasta en saus niet zo droog wordt.

Tip: Ook zo’n groot fan van pasta, probeer dan deze ovenpasta met kip en pesto, pasta carbonara of pasta pesto.

Penne met Italiaanse worst en burrata
Pin recept
Recept afdrukken
3.82 van 11 stemmen

Penne met Italiaanse worst en burrata

Penne met Italiaanse worst en burrata
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram smalle penne
  • 6 kleine Italiaanse braadworstjes
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl rozemarijn
  • 425 ml passata met basilicum
  • 100 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 1 grote bol burrata
  • peper, zout en chilivlokken

Instructies

  • Kook de penne in gezouten water al dente en verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Knijp de worstjes uit het vliesje (vies werkje, I know) in een hete koekenpan en hak zoveel mogelijk in kleine stukjes. Bak tot bruin en voeg dan de knoflook toe, bak een minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de rozemarijn toe en roer een minuutje door. Voeg de passata en 50 gram van de fijngeraspte parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl de pasta kookt.
  • Voeg de pasta toe aan de saus samen met een scheutje pastawater. Meng alles goed en doe in een ovenschaal.
  • Scheur de burrata in stukken en verdeel over de pasta. Bak 10 minuten, totdat de burrata goed gesmolten is.
  • Haal uit de oven en verdeel de overige 50 gram fijngeraspte parmezaanse kaas over de pasta samen met versgemalen zwarte peper en chili vlokken naar smaak. Dien direct op.