Pasta uit de oven met kip en pesto

Pasta uit de oven met kip en pesto

Deze pasta uit de oven was zo lekker dat we het gewoon 2 dagen achter elkaar hebben gegeten. Een unieke situatie in huize Damen!

Pasta uit de oven

Dit is een beetje een mengelmoes aan ideeën. Ik wilde een creamy pasta maken met tomatensaus en 3 kazen, maar eigenlijk ook een pasta met kip en pesto. Ik had geen zin om 2 verschillende soorten pasta te maken en tadaa, zo is dit recept geboren. ⁠Heerlijk om lekker aan te rommelen en zo een nieuw recept te bedenken.

Ik had trouwens al wel een ovenpasta op mijn site staan, maar dat is veel meer een traditionele lasagne achtige pasta.

Pesto

Zelfgemaakte pesto is het allerlekkerst, maar gemak dient de mens dus ik heb hier gewoon lekker pesto gekocht. Ik ga dan wel altijd voor de verse variant.

Pasta uit de oven met kip en pesto

Simpel en relatief snel

Het fijne is verder dat dit gerecht echt heel simpel is en ook relatief snel klaar. In een half uurtje zit je al aan tafel! Ik heb trouwens genoeg gemaakt voor 4 personen zodat we leftovers hadden. Normaal ben ik geen fan van de magnetron, maar omdat er best veel kaas in zit werkt opwarmen hier wel het beste met de magnetron. Verwarm eerst zo’n 30 seconden op een bord, voeg dan een eetlepel water en en meng en verwarm dan verder tot heet. Door het water wordt je saus weer lekker romig.

Pasta uit de oven met kip en pesto
Pin recept
Recept afdrukken
3.67 van 3 stemmen

Pasta uit de oven met kip en pesto

Pasta uit de oven met kip en pesto
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram rigatoni
  • klontje boter
  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 el pesto
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram mozzarella
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • chilivlokken

Instructies

  • Kook de rigatoni in gezouten water zoals op de verpakking staat al dente. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan. Voeg de kip toe, breng op smaak met peper en zout en voeg de oregano en tijm toe. Bak tot de kip goudbruin is. Voeg als laatste de knoflook toe en fruit een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en meng. Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat vervolgens zo'n 10 minuten op halfhoog vuur inkoken. Je wil een redelijk dik tomatenmengsel hebben.
  • Haal van het vuur en voeg 125 gram ricotta door de saus, breng indien nodig op smaak met peper en zout (cruciaal om hier goed te proeven, de ricotta kan de saus wat milder maken). Voeg de afgegoten pasta toe en meng goed, doe in een ovenschaal.
  • Verdeel de overige ricotta over de pasta en verdeel ook de pesto over de pasta. Verdeel stukken (ik heb mini bolletjes mozzarella gebruikt) mozzarellen over de pasta en strooi als laatste de parmezaan eroverheen.
  • Bak de pasta in de oven tot de kaas goed gesmolten is, zo'n 15 minuten.
  • Verdeel over 4 borden en garneer met chilivlokken en grof gemalen peper. Dien direct op.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch