3 kazen ovenpasta

3 kazen ovenpasta

Hoe fijn is een ovenpasta? Je kunt het makkelijk voorbereiden en op het einde alleen nog maar even afbakken. Zelf vind ik deze combi met 3 kazen erg lekker want hoe meer kaas hoe beter, toch?

Ovenpasta

Ik heb voor deze ovenpasta gekozen voor een rigatoni, omdat deze pastasoort lekker groot is en de saus er goed in gaat zitten. Je kunt ook penne oid gebruiken, mocht je dat nog hebben liggen. Verder heb ik een heerlijke tomatensaus gemaakt, dit keer niet met ballen, maar met geruld gehakt. In dit recept van spaghetti met gehaktballen geef ik aan dat ik ballen zoveel lekkerder vind dan geruld gehakt, maar in dit recept past geruld beter.

De saus is verder praktisch hetzelfde, dit is omdat ik deze saus gewoon heel erg lekker vind. Never change a winning team.

Passata

Passata is gezeefde tomaat, het is dus een gladde saus. Ik koop altijd de naturel versie zodat ik zelf smaak en kruiden kan toevoegen.

Mozzarella

Één van de 3 kazen is geraspte mozzarella. Daarmee bedoel ik niet een bol mozzarella geraspt, dat bevat teveel vocht. Ik bedoel deze geraspte mozzarella zakjes. Perfect voor ovengerechten, ik gebruik deze heel veel. Bij meerdere supermarkten ligt geraspte mozzarella in het kaasvak, bij de andere geraspte kazen.

3 kazen ovenpasta

3 kazen ovenpasta
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur
Porties: 4

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

  • 500 gram gehakt (mag half om half zijn ook)
  • 500 gram passata
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • 2 el oregano
  • peper en zout

Verder

  • 225 gram rigatoni
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verhit een grote koekenpan en rul het gehakt. Voeg de knoflook toe wanneer het gehakt gaar is en bak 2 minuten mee.
  • Zet het vuur laag en voeg de passata, het halve bouillonblokje en de oregano toe en laat 30 minuten pruttelen en inkoken.
  • Kook intussen de rigatoni al dente. Het moet nog wel echt een bite hebben want het gaart nog verder in de oven.
  • Verwarm intussen ook de oven voor op 180 graden
  • Meng de rigatoni met de tomatensaus en giet in de ovenschaal. Verdeel de 3 soorten kaas eroverheen en bak af tot de kaas goudbruin is, zo'n 20 minuten.
  • Dien direct op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch