spaghetti met gehaktballen
Avondeten

Spaghetti met gehaktballen

Sinds ik de lowcarb spaghetti van Dreamfields heb ontdekt ga ik weer helemaal los met de pasta gerechten.

Een favoriet is altijd al geweest de spaghetti met tomatensaus en gehaktballen! Om een of andere reden vind ik dat zoveel lekkerder dan geruld gehakt door de saus heen, vraag me niet waarom.

Ik hou trouwens niet van teveel saus, het moet geen kliederboel worden 🙂 ik wil dat de saus een onderdeel wordt van het gerecht en niet een soort soep met spaghetti erin.

Recept voor 4 porties:

 • 300 gram spaghetti
 • 500 gram gehakt
 • 500 gram passata
 • 1 ei
 • 50 gram paneermeel (niet lowcarb maar je gehaktballen zijn mét zoveel lekkerder)
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 el oregano
 • snuf kaneel
 • 2 tenen knoflook fijngesneden (je mag van mij ook knoflookpoeder gebruiken)
 • peper en zout
 • parmezaanse kaas
 • verse basilicum

1. Pak een grote pan want we willen straks niet overal tomatensaus knoeien. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el oregano toe (die andere helft doen we door de saus). Voeg ook het ei en de paneermeel toe en meng goed door. Draai er medium ballen van en bak deze aan alle kanten aan zodat ze mooi bruin zijn.

2. Voeg aan je pan met gehaktballen de fijngesneden knofloof toe, de passata, de overige oregano, je halve bouillonblokje en een snuf kaneel. We hoeven geen zout meer toe te voegen want er zit al genoeg zout in het bouillonblokje. Roer even door zodat alles goed gemeng is en laat dan minimaal een half uur op medium vuur. Hou dit echt aan want je saus wordt hierdoor zoveel lekkerder! Roer af en toe even door want je saus zal gaan indikken nu.

3. Zet na een kwartier een pan met water op voor je spaghetti. Breng het water weer goed op smaak met zout en kook je spaghetti net niet al dente.

4. Voeg je spaghetti toe aan de saus en laat het geheel nog even op het vuur staan. Dit zorgt ervoor dat je spaghetti verder kookt tot al dente en de saus trekt als het ware in de spaghetti. Ook dit vind ik een hele belangrijke stap en ik vind mijn spaghetti zoveel lekkerder als ik dit doe. Je gerecht is klaar wanneer de pasta de juiste gaarheid heeft bereikt.

5. Dien de spaghetti op met verse basilicum en parmezaanse kaas.

Voor de mensen die opletten… Bij stap 4 zeg ik dat ik de spaghetti meebakken met de saus een hele belangrijke stap vind, maar op de foto heb ik dat niet gedaan!

Klopt! Maar dit was alleen voor ‘photo purposes’ en daarna het ik het geheel nog even in de pan gedaan om stap 4 te doen 🙂

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.