pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta Carbonara komt van origine uit Rome en is een super simpel gerecht met weinig ingrediënten.

Spaghetti, guanciale, pecorino, eieren en zwarte peper. Ik geef toe, weinig groenten in dit gerecht maar dan maak je er maar een salade bij ofzo!

Carbonara

Waar de naam precies vandaan komt is onduidelijk, wel komt het dus uit Rome. Het is door de weinig ingrediënten echt een poormans dish. Het lijkt ook wel veel op cacio e pepe, met uitzondering van het ei dan. Ik vind het een fantastisch gerecht, weinig moeite maar wel veel smaak.

Geen room

Waar ik met de guanciale nog wel eens valsspeel door het te vervangen door pancetta oid is geen room toevoegen echt een must. Het hele gerecht verandert daar namelijk door. Je krijgt een romige consistentie door de eieren snel door de spaghetti te mengen. Je hebt ook echt geen room nodig.

pasta carbonara

pasta carbonara

pasta carbonara
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 75 gram guanciale (of iets anders spek achtig)
  • 2 eieren
  • 50 gram pecorino, geraspt
  • verse zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente en giet dan af.
  • Bak intussen de guanciale totdat lekker knapperig.
  • Mix de eieren samen met de pecorino (dit is een hele zoute kaas dus je hoeft geen extra zout toe te voegen) met een beetje zwarte peper.
  • Meng de spaghetti met de guanciale op hoog vuur. Zet dan het vuur uit (belangrijke stap) en meng de ei/pecorino saus snel door de spaghetti. Op deze manier krijg je geen roerei maar is de pan wel warm genoeg dat de eieren garen.
  • Dien direct op met wat extra pecorino en zwarte peper.
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch