Ik ben dol op parmezaan gehaktballen in tomatensaus. Ik maak altijd extra veel en serveer het de ene avond met spaghetti, de andere avond met aardappelpuree en wat ik over heb doe ik op een broodje voor de lunch.

Parmezaan gehaktballen in tomatensaus

Ik heb al een recept voor spaghetti met gehaktballen op mijn site staan, maar dit is toch net even wat anders en verdient z’n eigen recept. Zo gebruik ik hier Parmezaanse kaas in het gehakt en ook in de saus.

Wanneer je dit serveert met spaghetti, kook de spaghetti dan eerst niet niet al dente en laat dan verder in de saus met de gehaktballen doorkoken. Dit zorgt ervoor dat de pasta veel meer smaak heeft dan wanneer je op het laatst even snel de saus met de spaghetti mengt.

De leftovers gebruik ik graag voor een meatball sub, dit recept is heerlijk. Met pesto en burrata!

Tomatensaus

Ik gebruik trouwens altijd de producten van Mutti. Dit is geen samenwerking, maar ik vind dit gewoon de lekkerste tomaten producten die er zijn. Ik vind het zelfs zo’n groot verschil maken dat ik het er specifiek bij zet, maar het is natuurlijk jouw eigen keuze wel merk je gebruikt.

Parmezaan gehaktballen in tomatensaus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Parmezaan gehaktballen in tomatensaus

Parmezaan gehaktballen in tomatensaus
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 70 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotten, heel fijn gesnipperd
  • 720 ml passata (ik gebruik altijd Mutti)
  • 1 takje verse basilicum
  • 1 el oregano
  • 1 tl chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, 30 gram parmezaanse kaas, de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter. Verhit de olie in een ruime pan en bak de gehaktballen rondom aan tot bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de knoflook en de ui aan de pan toe en fruit aan tot de ui zacht is.
  • Voeg de passata, de overige 40 gram parmezaan (+ eventueel de korst als je die hebt/als die over is), het takje basilicum, de oregano en chilivlokken toe.
  • Roer door en doe ook de gehaktballen weer in de pan. Laat dit 30 minuten met deksel op de pan sudderen, roer af en toe door.
  • Breng als laatste goed op smaak met peper en zout. Haal de basilicum (en eventueel de korst parmezaan) uit de saus.
  • Mocht je het met spaghetti willen serveren, kook de spaghetti dan net niet al dente en laat het op het einde meegaren in de saus tot al dente.