Deze Italiaanse meatball sub met pesto en burrata klinkt wat overdadig en dat was het qua smaak ook zeker! Dit is een heerlijke lunch voor een lui weekend. De gehaktballen kan je van tevoren maken, zo hou je dat weekend ook lekker lui.

Italiaanse meatball sub

Voor dit gerecht heb ik gehaktballen gemaakt, vervolgens de tomatensaus toegevoegd en de gehaktballen laten garen. Daarna heb ik de gehaktballen stuk gemaakt zodat je grote stukken gehakt hebt. Ik vond dit lekker omdat je een goede verhouding vlees/saus hebt. Mocht je het zonde vinden van je ballen, dan kun je ze ook heel houden. Direct beginnen met geruld gehakt zou ik niet doen, je wil namelijk wel die structuur van stukken vlees.

Belangrijk is om de saus even te laten pruttelen. Het vocht in de tomatensaus verdampt dan en de smaken worden intenser. Ook trekt het lichtzurige van de tomaat weg naarmate de saus langer opstaat.

Pesto

Als je een foodprocessor hebt is pesto super makkelijk om zelf te maken. Je kunt ook pesto kopen, ik adviseer altijd een bakje van de versafdeling ipv die uit een potje.

Burrata

Burrata is het romige broertje van de mozzarella en ik ben er verslaafd aan. Hoe verser hoe beter want als de burrata alweer even staat lijkt het wel alsof het vocht erin wordt opgenomen of verdampt. Het begint dan steeds meer op mozzarella te lijken.

Italiaanse meatball sub
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Italiaanse meatball sub

Italiaanse meatball sub
Bereidingstijd1 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 425 ml passata (ik gebruik altijd Mutti)
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 broodjes
  • 4 el pesto
  • 4 kleine bolletjes burrata
  • chilivlokken

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Draai ballen met een diameter van ongeveer 2cm.
  • Verhit een hoge pan met dikke bodem, voeg een beetje olijfolie toe, en bak de gehaktballen rondom aan tot bruin.
  • Voeg de passata, runderbouillonblokje en parmezaanse kaas toe en laat nu minimaal 20 minuten pruttelen op laag vuur, breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Dit helpt met het versterken van de smaken in de saus. Prak de gehaktballen met een vork in grove stukken (deze stap mag je ook overslaan).
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het stokbrood met de opengesneden kan naar beneden aan tot goudbruin.
  • Verdeel wat van het gehakt met de saus over het broodje, dan wat pesto en een klein bolletje burrata en wat chilivlokken naar smaak. Dien direct op.