pittige oude kaassalade

Oude kaassalade

Porties: 3 a 4

Actieve kooktijd: 5 minuten

Totale bereidingstijd: 5 minuten


Dit is zo’n beetje mijn guilty pleasure. Als ik me echt niet lekker voel of ik wil mezelf een beetje oppeppen dan koop ik graag een stokbroodje en een bakje pittige kaassalade. Heerlijk!

Maar dit kan je dus ook héél makkelijk zelf maken. Is ook nog eens veel goedkoper! Hier gaan ook eigenlijk maar weinig ingrediënten in, ideaal.

Cheatmeal

Ik zal er niet omheen draaien, dit is niet gezond. Als je op de kcal wil letten dan zou ik dit niet eten. Ik eet dit ook niet vaak, maar zo af en toe heb ik hier gewoon zoveel zin in. Wel is dit een leuke salade om te maken met verjaardagen enzo, is weer eens wat anders!

Mayonaise

Dit keer heb ik deze salade gemaakt met kant en klare mayonaise, maar ik heb het ook geregeld gemaakt met zelfgemaakte mayo. Met dit recept heb je al in 1 minuut mayonaise gemaakt dus het is amper extra moeite! Meestal maak ik deze mayo als ik iets van friet ga maken en met wat ik over heb maak ik deze salade!

Ingredienten

  • 60 gram geraspte oude kaas
  • 40 gram mayonaise
  • 40 gram creme fraiche
  • 1 tl dijon mosterd (met mosterdkorrels erin)
  • 1/2 a 1 el bieslook
  • optioneel: extra mosterdkorrels

Bereidingswijze

  1. Rasp de oude kaas grof. Koop ook liever geen zakje geraspte kaas, ik vind dit te fijn geraspt en dan merk je straks niets meer van de structuur van de kaas. Dat zou zonde zijn.
  2. Meng de creme fraiche, mayonaise, mosterd en bieslook en roer dan de oude kaas hierdoorheen. Ik voeg altijd nog wat extra mosterdkorrels toe vanwege de fijne structuur. (De reden dat ik 1/2 a 1 el bieslook op geef heeft te maken met wanneer je dit gaat eten. Dien je het direct op? Voeg dan 1 el bieslook toe. Bwaar je het in de koelkast? Voeg dan 1/2 el bieslook toe. De bieslook smaak trekt namelijk later nog meer in en kan anders te overheersend worden na een dag of twee.)
  3. Dien meteen op of bewaar afgedekt in de koelkast.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch