kipspiezen met aioli
Basis en sauzen,  Koolhydraatarm

Mayonaise – klaar in 1 minuut

Wie houdt er niet van mayonaise? Het kan bijna overal wel bij en op en hoe fijn is het als je zelf, heel snel, mayonaise kan maken?

Makkelijk en snel

Dit recept heeft me geregeld uit de brand geholpen als ik aan het koken was en erachter kwam dat we geen mayo meer in huis hebben. Dus ja, ik koop nog geregeld kant en klare mayo, maar dat komt omdat dat nog net iets makkelijker is dan zelf maken.

Gewone mayonaise

Voor de gewone mayonaise volg je onderstaand recept. Wil je truffelmayonaise? Voeg dan nog wat truffel olie of tapenade toe. Wil je aioli? Voeg dan wat knoflook toe. Handig he!

Ingrediënten mayonaise

  • 1 heel ei
  • 2 theelepels witte wijn azijn
  • 250 ml milde olie

Bereidingswijze mayonaise

1. Doe in een langwerpige kom (zodat je staafmixer er precies in past en niet teveel ruimte over laat aan de zijkanten) je ei, witte wijn azijn en de olie.

2. Zet je staafmixer erin en zet aan. Wacht nu totdat er een mayo structuur ontstaat een trek dan heel langzaam omhoog.

3. Nu heb je een standaard mayonaise. Voeg naar wens truffelolie of knoflook toe.

Het leven kan zo makkelijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.