Ik ben dol op nacho’s. Favoriet is denk ik met pulled pork maar voor doordeweeks is dit ook een hele lekkere optie. De paprika is gegrild, de kip wordt van tevoren al gebakken dus dan hoeft het alleen nog maar even de oven in om de kaas te laten smelten.

Koolhydraatarm

Is dit vergelijkbaar met nacho’s? Uhm, nee. Nacho’s is ultiem comfortfood, lekker crunchy, zoutig, overdadig en fantastisch. Dit is heel lekker, maar natuurlijk wel de gezonde versie.

Verder hou ik dezelfde ingrediënten aan als bij nacho’s, dus kip/guacamole/jalapeno/koriander en creme fraiche.

Fajita kruiden

Ik heb voor dit recept mijn standaard fajita kruiden recept gebruikt. Het fijne aan dit kruidenmengsel is dat je het voor van alles gebruikt kan worden. Ik maak geregeld fajita’s met garnalen en ik heb in een recept voor enchilada’s pulled kip hiermee gemaakt.

Guacamole

De guacamole is ook een standaard recept, deze staat hier. Ik hou ervan als een guacamole iets zuurs heeft, ietspittigs en voldoende op smaak is gebracht met zout. Dat zal je dan ook terugzien in dit recept.

paprika nacho's met fajita kip
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

“Nacho’s” van gegrilde paprika met fajita kip, guacamole en creme fraiche

Een heerlijk en koolhydraatarm recept voor loaded nacho's met paprika
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 3 paprika's
  • 2 kipfilets (gebakken met mijn fajitakruiden)
  • 30 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 jalapeno in ringen gesneden
  • handje koriander
  • guacamole
  • olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Snij de paprika in stukken en bak deze in wat olie aan. Je wil dat de
    paprika wat van die grilstrepen heeft maar ze hoeven niet zacht te zijn.

  • Doe de paprika in een ovenschaal, verdeel de kip hierover en de geraspte kaas.

  • Bak dit in de oven totdat de kaas gesmolten is.

  • Garneer dit vervolgens met jalapeno, koriander en dien op met guacamole en creme fraiche.