Ik ben dol op nacho’s. Favoriet is denk ik met pulled pork maar voor doordeweeks is dit ook een hele lekkere optie. De paprika is gegrild, de kip wordt van tevoren al gebakken dus dan hoeft het alleen nog maar even de oven in om de kaas te laten smelten.
Koolhydraatarm
Is dit vergelijkbaar met nacho’s? Uhm, nee. Nacho’s is ultiem comfortfood, lekker crunchy, zoutig, overdadig en fantastisch. Dit is heel lekker, maar natuurlijk wel de gezonde versie.
Verder hou ik dezelfde ingrediënten aan als bij nacho’s, dus kip/guacamole/jalapeno/koriander en creme fraiche.
Fajita kruiden
Ik heb voor dit recept mijn standaard fajita kruiden recept gebruikt. Het fijne aan dit kruidenmengsel is dat je het voor van alles gebruikt kan worden. Ik maak geregeld fajita’s met garnalen en ik heb in een recept voor enchilada’s pulled kip hiermee gemaakt.
Guacamole
De guacamole is ook een standaard recept, deze staat hier. Ik hou ervan als een guacamole iets zuurs heeft, ietspittigs en voldoende op smaak is gebracht met zout. Dat zal je dan ook terugzien in dit recept.
“Nacho’s” van gegrilde paprika met fajita kip, guacamole en creme fraiche
Ingrediënten
- 3 paprika's
- 2 kipfilets (gebakken met mijn fajitakruiden)
- 30 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 jalapeno in ringen gesneden
- handje koriander
- guacamole
- olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de paprika in stukken en bak deze in wat olie aan. Je wil dat de
paprika wat van die grilstrepen heeft maar ze hoeven niet zacht te zijn. - Doe de paprika in een ovenschaal, verdeel de kip hierover en de geraspte kaas.
- Bak dit in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer dit vervolgens met jalapeno, koriander en dien op met guacamole en creme fraiche.