Ik had afgelopen weekend nog wat restjes pulled pork over dus daar wilde ik iets lekkers mee maken.

Jeugdsentiment

Het idee was al snel een gepofte aardappel! Vroeger, toen ik nog in Den Haag woonde, ging ik met mijn zus vaak bij de Falafel King lunchen. Geen idee of dat nog bestaat, maar zij verkochten hele lekkere broodjes falafel en nog lekkerdere gepofte aardappels.

Die aardappels waren enorm, zo groot kan je ze niet meer vinden in de supermarkt, en werden gevuld met vulling naar keuze. Wij gingen altijd voor een combinatie van kruidenboter, creme fraiche, kaas en nog wat groenten voor de vorm.

Die smaak van de gepofte aardappel met kruidenboter, creme fraiche en kaas is me altijd bijgebleven en dat is dan ook de basis voor dit gerecht.

Perfect gepofte aardappel

Dat is helemaal niet moeilijk voor elkaar te krijgen, je moet alleen de tijd nemen. Niet eerst voorkoken of in de magnetron, nee echt helemaal garen in de oven. Anders krijg je die typische smaak niet. Klik hier voor het recept.

Kruidenboter

Een goeie gepofte aardappel is voor mij niet compleet zonder kruidenboter. Gelukkig heb ik een simpel recept al op mijn site staan, klik hier. Zelf gemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder dus als je toch al aan het koken ben, dan kan je dit ook nog wel maken, toch?!

Pulled pork

Ook de pulled pork staat al op mijn site, ik maak het heel vaak. Het is super lekker op burgers, nacho’s, pizza en noem maar op. Klik hier voor dat recept! Mijn tip is: maak lekker veel zodat je al deze gerechten kan maken.

pulled jackfruit

Geen zin in vlees? Of eet je uberhaupt geen vlees? Maak deze gepofte aardappel dan met pulled jackfruit. Klik hier voor het recept!

Mexicaanse gepofte aardappel

Oke, dan hebben we nu onze basis ingrediënten namelijk de gepofte aardappel en de pulled pork. Dan gaan we nu deze mexicaanse rakker in elkaar zetten.

Mexicaanse gepofte aardappel met pulled pork

Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd3 uur 10 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 gepofte aardappels
  • 4 eetlepels pulled pork
  • 4 theelepels kruidenboter
  • 8 theelepels creme fraiche
  • 4 eetlepels geraspte cheddar
  • 1 jalapeno in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de gepofte aardappel in en prak voorzichtig de binnenkant. De aardappel is super heet dus wees voorzichtig.

  • Voeg dan per aardappel 1 tl kruidenboter, 1 tl creme fraiche, 1 el
    geraspte cheddar en wat peper en zout toe en prak/meng alles totdat je
    een smeuige binnenkant heb. Probeer de buitenkant heel te laten zodat je
    wel echt nog een gepofte aardappel hebt in plaats van een prakkie.

  • Top dan elke aardappel met 1 flinke el pulled pork, nog 1 tl creme
    fraiche en wat jalapeno. Strooi wat bieslook over elke aardappel en
    serveer direct.