gepofte aardappel

De perfect gepofte aardappel

Ik hou helemaal niet zo van aardappelen, maar voor een gepofte aardappel kan je mij wakker maken. Het fijne is dat je ook lekker kunt variëren. In Engeland zijn ze dol op witte bonen in tomatensaus, persoonlijk ga ik daarvan over mijn nek, ik vind heel simpel met kaas en kruidenboter erg lekker.

Weinig moeite

Deze aardappelen moeten wel een tijdje in de oven, hoe lang precies is afhankelelijk van hoe groot de aardappelen zijn. Vroeger kon je makkelijk van die hele grote aardappelen kopen, nu niet meer echt. Ik heb hier aardappelen bij de AH gekocht die speciaal geschikt waren om te poffen. Ik vermoed dat het alleen is vanwege hoe groot ze waren.

Maar naast dat ze een tijdje in de oven moeten hoef je er verder niet zoveel meer mee te doen. Sommige recepten geven aan dat je de aardappelen eerst moet koken, maar dat vind ik echt afbreuk doen aan de smaak. Doe ze ook zeker niet eerst in de magnetron ofzo.

Na het poffen kan je de aardappel beleggen met kruidenboter, creme frache of zoals deze met pulled pork. Je kan de aardappel ook vervangen voor zoete aardappel, de bereidingswijze blijft hetzelfde!

De perfect gepofte aardappel

Bereidingstijd5 min
Totale tijd2 uur
Porties: 4

Ingrediënten

 • 4 grote aardappelen
 • 4 vellen aluminiumfollie
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • 4 snuf zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.

 • Leg een aardappel op een fel aluminiumfolie, vet in met de olie (ik
  gebruik graag zonnebloem omdat deze tegen hetere temperaturen kan) en
  breng op smaak met een snuf zout.

 • Vouw goed dicht en leg in de oven. Bak de aardappelen totdat je ze
  makkelijk kan inknijpen. Dit duurde bij mij ongeveer 2 uur maar is dus
  afhankelijk van hoe groot ze zijn.

3 Comments

 • Avatar

  http://www.innere.com.br/

  Do you have a spam issue on this website; I also am a
  blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking
  to swap techniques with other folks, why not shoot me an email if interested.

 • Avatar

  cbd oil that works 2020

  Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
  You have some really good posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off,
  I’d really like to write some content for your blog in exchange for a link back
  to mine. Please shoot me an e-mail if interested.

  Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch