Ik hou helemaal niet zo van aardappelen, maar voor een gepofte aardappel kan je mij wakker maken. Het fijne is dat je ook lekker kunt variëren. In Engeland zijn ze dol op witte bonen in tomatensaus, persoonlijk ga ik daarvan over mijn nek, ik vind heel simpel met kaas en kruidenboter erg lekker.

Weinig moeite

Deze aardappelen moeten wel een tijdje in de oven, hoe lang precies is afhankelelijk van hoe groot de aardappelen zijn. Vroeger kon je makkelijk van die hele grote aardappelen kopen, nu niet meer echt. Ik heb hier aardappelen bij de AH gekocht die speciaal geschikt waren om te poffen. Ik vermoed dat het alleen is vanwege hoe groot ze waren.

Maar naast dat ze een tijdje in de oven moeten hoef je er verder niet zoveel meer mee te doen. Sommige recepten geven aan dat je de aardappelen eerst moet koken, maar dat vind ik echt afbreuk doen aan de smaak. Doe ze ook zeker niet eerst in de magnetron ofzo.

Na het poffen kan je de aardappel beleggen met kruidenboter, creme frache of zoals deze met pulled pork. Je kan de aardappel ook vervangen voor zoete aardappel, de bereidingswijze blijft hetzelfde!

gepofte aardappel
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

De perfect gepofte aardappel

Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd2 uur
Porties: 4

Ingrediënten

 • 4 grote aardappelen
 • 4 vellen aluminiumfollie
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • 4 snuf zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.

 • Leg een aardappel op een fel aluminiumfolie, vet in met de olie (ik
  gebruik graag zonnebloem omdat deze tegen hetere temperaturen kan) en
  breng op smaak met een snuf zout.

 • Vouw goed dicht en leg in de oven. Bak de aardappelen totdat je ze
  makkelijk kan inknijpen. Dit duurde bij mij ongeveer 2 uur maar is dus
  afhankelijk van hoe groot ze zijn.