kruidenboter met eetbare rozenblaadjes

Kruidenboter

Ik weet het, ik ben van de zakjes en pakjespolitie. Niet helemaal waar want ook ik gebruik wel eens zakjes en pakjes. Denk aan currypasta, ketchup, bbq saus en soms mayonaise…. Daar houdt het wel een beetje op als ik eerlijk ben. Sommige dingen weiger ik uit een potje te kopen, zoals knoflooksaus. Deze is zo vreselijk veel lekkerder dan gekocht.

Snel en makkelijk

Zelf kruidenboter is zo bizar makkelijk en zoveel lekkerder dan uit de supermarkt. Ik maak dit altijd met roomboter en die volle smaak proef je dan ook terug. De truc voor fantastische kruidenboter is genoeg van alles en zeker van het zout. Ik kies altijd voor ongezouten boter en voeg dan zelf zoutvlokken toe, dat vind ik qua structuur het lekkerst.

Pittige optie

Als je houdt van een kruidenboter met meer bite, voeg dan wat sambal toe. Deel deze portie bijvoorbeeld door de helft en doe je door de ene wel sambal en door de andere niet.

Bloemen

Ik heb eetbare rozenblaadjes gebruikt om de kruidenboter te garneren, maar dit is natuurlijk optioneel. Ik had nog een hele pot staan en moest het toch een keer gebruiken!

Kruidenboter

Een heerlijk zelfgemaakte kruidenboter
Bereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Porties: 30

Ingrediënten

  • 1 pakje ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • eetbare bloemen (optioneel)

Instructies

  • Meng de boter met de knoflook, bieslook, peterselie en zout. Proef of je
    het genoeg zout vindt, zo niet voeg dan nog wat meer toe. Garneer
    eventueel met eetbare bloemen.

  • Bewaar in de koelkast, maar laat minimaal 15 minuten op temperatuur komen voordat je het serveert.

5/5 (1 Review)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.