Ik wilde al een tijdje iets met jackfruit maken. Ik kon me echt niet voorstellen dat dit naar pulled pork zou smaken.

Om de test helemaal eerlijk te maken heb ik Bart niet verteld waar ik mee bezig was en dit broodje gewoon voor zijn neus geduwd. Nadat ie het op had vroeg ik wat hij ervan vond. Het resultaat? Heerlijk! Toen vroeg ik wat hij dacht dat het was. Het antwoord? Gewoon varken toch?

Nou… dat had ik dus echt nooit verwacht! Ik moet wel zeggen dat de jackfruit op zichzelf niet enorm naar varken smaakt, maar in combinatie met een broodje en coleslaw is de hele ervaring echt super lekker.

Het recept:

 • 1 blik jackfruit (de rauwe, niet die op siroop)
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1/2 tl uipoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl zout
 • 1/2 tl peper
 • 1/4 tl komijn
 • 1/2 tl cayenne peper
 • 100 ml bbq saus
 • scheutje water
 • 4 hamburgerbroodjes
 • coleslaw

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de jackfruit goed af.

2. Meng alle droge kruiden met de jackfruit en zet 20 minuten in de oven.

3. Haal uit de oven en probeer alvast wat stukjes uit elkaar te trekken. Voeg de bbq saus toe en zet nog eens 20 minuten in de oven.

4. Check tussendoor even of het niet te droog wordt. Als dit wel het geval is, voeg dan wat water toe.

5. Trek met twee vorken alle jackfruit helemaal uit elkaar en rooster de broodjes even in de oven.

6. Beleg de broodjes met de jackfruit en wat coleslaw en genieten maar!