Wij keken onlangs een nieuwe serie en daarin werd kip piccata gemaakt. We keken elkaar aan en dachten, yup..dit willen we eten!

Kip piccata

Net als zoveel Italiaans ogende gerechten komt ook dit gerecht van origine uit de Verenigde Staten. Voor het eerst gemaakt door immigranten. Ondertussen hebben we heel wat te danken aan deze Italiaanse immigranten, denk aan spaghetti met gehaktballen en kip parmezaan!

Kip piccata is kip in een saus van witte wijn, boter en citroensap en kappertjes. Misschien verwacht je dat het zuur en ziltig is vanwege de citroen en de kappertjes, maar door de boter emulgeert het in een heerlijke rijke saus met net wat citroensmaak en wat ziltigs. Ik heb er zelf spaghetti bij geserveerd, maar je kunt het ook koolhydraatbeperkt houden en er enkel een salade bij doen.

Super snel

Zoals je zult zien is dit recept heel snel klaar! De kip sla je plat zodat alles dezelfde dikte is en bak je daarna in een koekenpan. Dan haal je de kip eruit en maak je de saus, dit duurt maar 5 minuten! Doe de kip terug in de pan, warm alles nog even op en klaar is kees. Als je nog spaghetti in de tussentijd kookt betekent dat dat je een maaltijd in 15 a 20 minuten op tafel hebt staan.

kip piccata
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

kip piccata

kip piccata
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 kipfilets
  • 25 gram bloem
  • 2 el olie
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml witte wijn (of kipbouillon)
  • sap en rasp van een halve kleine citroen
  • 3 el boter
  • 1 el kappertjes
  • verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water tot al dente.
  • Sla de kip plat tot ongeveer een halve centimeter overal en breng op smaak met peper en zout. Wentel door de bloem, klop de overtallige bloem eraf.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de sjalot toe aan de pan en fruit aan tot glazig, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
  • Blus af met de witte wijn en laat dit een paar minuten reduceren tot ongeveer de helft. Voeg dan de citroensap, rasp, kappertjes en boter toe en roer door tot de boter gesmolten is.
  • Breng op smaak met peper en zout. Vind je de saus nog wat te zuur, voeg dan een extra eetlepel boter toe.
  • Garneer de kip met peterselie en serveer samen met de saus met de spaghetti.