Ben jij bekend met het gerecht kip parmezaan? In Amerika is het een super bekend gerecht en wellicht ondertussen hier ook meer, maar ik heb het idee dat nog niet iedereen het kent.

Kip parmezaan

De naam is een beetje summier, het is niet enkel kip met parmezaanse kaas, maar het is kip in een krokant jasje, getopt met tomatensaus, mozzarella en dan pas parmezaanse kaas.

Het is gelukkig een heel simpel gerecht. Je kunt het serveren met een salade, zo wilde Bart ‘m graag, of spaghetti. Persoonlijk vind ik met spaghetti zelf lekkerder, maar dat zal je vast niet verbazen.

Tomatensaus

Ik heb hier voor heel simpel gekozen, namelijk deze tomatensaus met kruiden. Dan hoef je er eigenlijk verder niets meer mee te doen. Je kunt ook zelf een pastasaus even uitkoken met wat basilicum, zout en oregano, maar het was al later en ik had dit toevallig staan.

kip parmezaan
Pin recept
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Kip parmezaan

Kip parmezaan
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • 2 kipfilets
  • 1 ei, opgeklopt
  • 80 gram panko
  • peper en zout

Verder

  • 4 el tomatensaus (+extra voor de pasta)
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • verse basilicum
  • 150 gram spaghetti
  • zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
  • Sla de kip plat met een vleeshamer of iets anders zwaar totdat het overal max 1 cm dik is.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door het ei en dan door de panko.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot goudbruin. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel over elke kipfilet 2 el tomatensaus, verdeel dan de mozzarella daaroverheen en als laatste de parmezaan.
  • Bak de kip tot de kaas gesmolten is en de kip gaar is, zo'n 15 minuten.
  • Meng de pasta met tomatensaus, hoeveelheid naar smaak, en serveer met de kip. Garneer met verse basilicum.

Ben je groot fan van krokante kip en pasta, probeer dan deze cajun kip met romige pasta eens.