Holy moly, dit is mega lekker. De vulling doet me een klein beetje denken aan deze jalapeno poppers dip, maar net even iets anders. In die dip gaat ook nog mayo én creme fraiche (gezond is het echt niet, haha), dat laat ik hier allemaal weg.
Koolhydraatarm of juist niet
Deze kip kan je goed eten met een lekkere spinazie salade of een simpele groene salade om het zo koolhydraatarm te houden. Door de roomkaas en kaas blijf je lang genoeg vol zitten.
Zeg je, wat nou koolhydraatarm. Geef me die carbs! Dan adviseer ik geroosterde aardappelen erbij. Die maak ik op dezelfde manier als deze ovenfriet, maar dan gebruik ik krieltjes.
Snel en makkelijk
Dit recept is heel snel én je hebt er ook geen bijzondere dingen voor nodig. Het enige dat misschien bijzonder is, dat zijn sateprikkers (die kleine). Die heb je nodig om de kip dicht te spiezen. Verder hoef je alleen maar de kip open te snijden, te vullen, dichtmaken, kruiden en bakken. Gebruik een deksel op de pan om de kip nog sneller te laten garen.
Extra saus
Ik heb maar 3 kipfilets gebakken in plaats van de 4 die je kan maken met deze hoeveelheid vulling dus ik heb de vulling die ik overhield op het laatst in de pan erbij gedaan. Zo heb je extra veel cheesy goodness.
Kaas
Nu heb ik in dit recept een combinatie van geraspte mozzarella (dus niet zo’n bol) gebruikt, geraspte parmezaan en geraspte gruyere, maar alleen maar omdat ik dat toevallig nog in huis heb. Ik raad mozzarella en parmezaan wel echt aan vanwege het romige en de smaak, als je nog een andere kaas in huis hebt voeg dat dan ook lekker toe!
Kip gevuld met een romige spinazie kaassaus
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 200 gram roomkaas naturel
- 100 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte parmezaan
- 75 gram fijngesneden rauwe spinazie
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- scheutje olie
- 12 kleine satéprikkers
Instructies
- Meng de roomkaas met de mozzarella, parmezaan, knoflook en spinazie.
- Meng in een apart bakje de chilipoeder, italiaanse kruiden, peper en zout en meng.
- Snij de kipfilets open zodat je ze straks weer kan dichtvouwen (dus pas
op dat je het niet helemaal door snijdt) en breng de binnenkant op smaak
met de kruiden. - Vul je kipfilets met de vulling, vouw dicht en maak dicht met de sateprikkers.
- Verhit een beetje olie in de pan. Breng nu ook de buitenkant van de kip
op smaak met je kruidenmengsel en bak je kip dan gaar. Het gaat sneller
als je een deksel op de pan legt, het duurde bij mij ongeveer 10
minuten. - Als je nog vulling overhoudt voeg dit dan op het laatst toe aan de pan
en leg dan de deksel weer terug totdat dit ook gesmolten is. - Serveer met een salade en/of met lekkere gebakken aardappelen.
Jennifer zegt:
Wat voor roomkaas gebruik je?
foodfromclaudnine zegt:
Naturel versie, dus zonder kruiden:)
Jennifer zegt:
Dank!
Ga hem dit weekend maken het ziet er heerlijk uit 🙂
foodfromclaudnine zegt:
Leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt!
Anoniem zegt:
Ben benieuwd ga zo boodschappen doen en aan de slag