Porties: 3 a 4

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Deze dip is zo verslavend lekker. Het was een grote fout van mij om dit te maken in het weekend dat mijn man weg was, maar ja..ik vond dat ik het had verdiend 😉

Ik heb al eens eerder een variatie op deze dip gemaakt met garnalen en spinazie, ook echt heel erg lekker, maar het pittige van de jalapeno past hier dus ook fantastisch in.

Deze dip is ideaal voor tijdens een borrel, feestje of is leuk om mee te nemen met kerst. Iedereen zal je dankbaar zijn!

De naam ‘jalapeno poppers dip’ is niet uit de lucht gegrepen. Ik weet niet of jullie jalapeno poppers kennen? Jalapeno gevuld met een roomkaas mengsel en vaak omwikkels door bacon en dan in de oven. Dit lijkt hier natuurlijk heel veel op, maar dit is de dip variant. Ik heb trouwens de bacon weggelaten want daar ben ik niet zo dol op, maar als jij bacon wel lekker vindt dan kan je dat uiteraard toevoegen!

Ingrediënten

  • 1 bakje naturel roomkaas a 200 gram (op kamertemperatuur)
  • 1 flinke lepel mayonaise
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 4 fijngesneden jalapenos
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • peper en zout
  • wraps of tortilla chips

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Meng alle ingredienten samen (behalve de tortilla chips of wraps uiteraard) en doe dit in een ovenbestemdige schaal.

3. Bak dit ongeveer 15 a 20 minuten af totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

4. Snij ondertussen de wraps in driehoekjes en bak een paar minuten mee in de oven.

Werkelijk waar, dit is alles. Het is zo simpel en zo lekker, verbazingwekkend 🙂