Porties: 4

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 25 minuten


Dit recept kan ik eigenlijk geen recept noemen want het is zo vreselijk simpel. Maar dat is ook wel eens fijn voor een doordeweekse maaltijd, het hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn natuurlijk!

De basis

Ik zou zeggen dat deze kip caprese de basis is van je maaltijd, maar dit alleen is misschien een beetje karig (tenzij je een kleine eter bent, maar dat ben ik niet). Serveer er een salade bij, bloemkoolpuree of gebakken aardappelen. Of als je heel decadent wil doen een pasta pesto!

Gegrilde kip

Ik heb sinds kort een grillpan en ik weet niet wat ik ervoor heb gedaan in de keuken. Nee geintje, maar ik vind het wel een heel fijn ding. Deze kip heb ik dan ook gebakken in de grillpan, maar een gewone koekenpan werkt natuurlijk ook!

Verse basilicum

Basilicum is mijn favoriete kruid denk ik, puur om de geur. Heerlijk! In dit recept is verse basilicum ook echt een must. De gedroogde variant ruikt gewoon niet zo lekker en de basilicum is een best groot onderdeel van de smaak.

Ingrediënten

 • 4 kipfilets
 • 3 tomaten
 • handje verse basilicum
 • 1 bol mozzarella
 • olie of boter
 • peper en zout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een grillstand hebt, zet deze dan aan.
 2. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en bak deze in wat boter of olie totdat ze bijna gaar zijn. Zet vervolgens het vuur nog even hoog zodat je een lekker knapperig korstje krijgt. Nu is de kip goed gaar.
 3. Ondertussen snijden we de tomaat in blokjes en de basilicum fijn en mengen we dit. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
 4. Als de kip gaar is, verdeel dan de mozzarella erover en zet dit eventjes onder de grill of in de oven, alleen om de mozzarella te laten smelten.
 5. Verdeel je tomaatmengsel over de 4 kipfilets en dien op met een salade, bloemkoolpuree, gebakken aardappelen of iets anders lekkers.