bloemkoolpuree met gegrilde groenten, garnalen en pesto
Avondeten,  Koolhydraatarm

Bloemkoolpuree

Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Doordeweeks probeer ik zoveel mogelijk lowcarb te eten en dat vind ik best lastig moet ik zeggen. Je bent er zo aan gewend iets van koolhydraten bij je maaltijd te hebben en elke dag een salade gaat ook weer zo vervelen.

Wat ik dan graag maak is een bloemkoolpuree, ik vind dit stiekem nog lekkerder dan een gewone aardappelpuree, want ik ben niet super dol op aardappelen, en hier gaat lekker veel kaas doorheen.

Ik combineer het met pittige gehaktballen of gebakken gamba’s met gegrilde groenten of maak er een stamppot van. Het kan allemaal!

Gegrilde groente en pesto met oude kaas

Ik heb hier heel makkelijk gedaan en gegrilde groenten van de supermarkt gekocht. Deze zijn ingevroren en kan je makkelijk even snel roerbakken totdat ze ontdooit zijn. Verder heb ik wat geraspte oude kaas door mijn standaard pesto recept gedaan, klik hier voor dat recept.

Benodigdheden

foodprocessor of keukenmachine. Deze puree gaat helaas niet lukken zonder één van deze apparaten.

Ingrediënten bloemkoolpuree

  • 1 bloemkool
  • 60 gram geraspte belegen kaas
  • 2 el creme fraiche
  • peper, veel zout
  • snuf nootmuskaat
  • snuf cayennepeper

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon en kook dan totdat het gaar is. Doe géén zout in het water, we gaan pas op het einde zout toevoegen.

2. Wanneer de bloemkool gaar is, giet dan heel goed af zodat er absoluut geen vocht meer in zit.

3. Doe de gekookte bloemkool dan in een foodprocessor of blender en voeg de geraspte kaas toe, de creme fraiche, peper, ruim zout, nootmuskaat en caynnepeper.

4. Pureer/blend dan totdat je een puree hebt en proef of het voldoende op smaak is, er moet best veel zout in want bloemkool is een hele neutrale groenten, en als de smaak goed is dien dan op gewenste wijze op.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.