pittige gehaktballen

Pittige gehaktballen

Deze pittige gehaktballen werden vroeger in mijn familie altijd gemaakt. Elke verjaardag stonden we weer op tafel en ze waren altijd een hit! Gewoon met een prikkertje erin en gaan.

Gehaktballen

Ik ben niet een super fan van de traditionele gehaktballen, maar deze variant vind ik super. Door de chilipeper, de ketjap en de sambal wordt deze bal echt naar een nieuwe hoogte getild.

Bloemkoolpuree

Ik ben dol op de combinatie met bloemkoolpuree. Je hebt dan én meteen groenten op én ben ik ook gewoon niet zo dol op aardappelpuree. Wil jij deze ballen ook maken met bloemkoolpuree, klik dan hier voor dat recept!

Op een broodje

Wil je deze bal als lekkere lunch, probeer het dan eens op een broodje. Ideaal met een klodder mayonaise!

Pittige gehaktballen

Pittige gehaktballen, lekker op een broodje of met (bloemkool)puree
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • peper en zout
  • flinke scheut ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal badjak
  • scheutje water

Instructies

  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Meng hier je gesnipperde ui, paneermeel, fijngehakte knoflook en fijngesneden chilipeper doorheen en kneed goed door.
  • Rol nu kleine balletjes en bak af ik een koekenpan tot ze rondom aangebakken zijn.
  • Giet een flinke scheut ketjap erbij, een lepel sojasaus en een theelepel sambal.
  • Roer door met de gehaktballen zodat alles gemengd en onder de saus zit. Doe er een beetje water bij om echt een saus te krijgen. Ook moeten de gehaktballen nu garen en zonder water dikt de saus teveel in.
  • Laat sudderen totdat de gehaktballen klaar zijn en de saus de juiste dikte heeft.

4 Comments

  • Avatar

    Madeleine Benner

    Hallo Claudia,
    Wat een heerlijke recepten toch! Sinds ik deze gehaktballetjes van jou voor het eerst heb gemaakt, maak ik het bijna nooit meer op een andere manier. Vanavond combineer ik ze met zuurkoolstamppot, lijkt me een heerlijke combi!

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Hoi Madeleine, wat onwijs leuk om te lezen! En ik denk ook dat dat een heerlijke combinatie zal zijn. Eetse alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch