Avondeten,  Koolhydraatarm

Pittige gehaktballen met cheesy bloemkoolpuree

Deze pittige gehaktballen werden vroeger in mijn familie altijd gemaakt. Elke verjaardag stonden we weer op tafel en ze waren altijd een hit! Gewoon met een prikkertje erin en gaan.

Gezond, koolhydraatarm en heerlijk Nu snacken wij niet zoveel maar wil ik toch graag eens deze gehaktballen eten! Dus dan combineer ik het met cheesy (bloemkool) puree! Voor mij is dit dé perfecte koolhydraatarme maaltijd. Je hebt echt totaal niet het gevoel dat je jezelf iets ontzegt.

Ingrediënten gehaktballen

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui gesnipperde
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • Scheutje water
  • Flinke scheut ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • Peper en zout
  • 1 rode chilipeper fijngesneden

Bereidingswijze gehaktballen

1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Meng hier je gesnipperde ui, fijngehakte knoflook en fijngesneden chilipeper doorheen en kneed goed door.

2. Rol nu kleine balletjes en bak af ik een koekenpan tot ze rondom aangebakken zijn.

3. Giet nu een flinke scheut ketjap erbij, een lepel sojasaus en een theelepel sambal.

4. Roer door met de gehaktballen zodat alles gemengd en onder de saus zit. Doe er een beetje water bij om echt een saus te krijgen. Ook moeten de gehaktballen nu garen en zonder water dikt de saus teveel in.

5. Laat sudderen totdat de gehaktballen klaar zijn en de saus de juiste dikte heeft.

Het klinkt alsof het heel pittig is maar dat valt wel mee, de ketjap is een goede tegenhanger, dus wees niet bang ook die chilipeper en sambal te gebruiken:)

Bloemkoolpuree

De bloemkoolpuree maken wij ook erg vaak, niet altijd met deze gehaktballen hoor. Soms ook als stamppot verwerkt of met gebakken garnalen. Dit vind ik wederom een ideale balansmaaltijd met comfortfoodgehalte. Je hebt echt het idee dat je een lekkere puree zit te eten, maar je eet eigenlijk alleen maar groenten! Klik hier voor het recept van deze heerlijke puree.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.