gebakken spruiten

Spruiten uit de oven

Spruitjes, je hebt er of een hekel aan of je vindt het heerlijk. Ik vind het heerlijk! Bart gelukkig ook. Het enige dat ik heel irritant vind is spruiten schoonmaken, maar ja…dat moet helaas ook gebeuren.

Brusselsprouts

De puur gekookte spruiten vind ik wel wat minder, het is toch een bittere groenten en heeft iets extra’s nodig. Dat heb ik ook met witlof, in een ovenschotel fantastisch maar zo op zichzelf…meh.

Uit de oven

Dit gerecht is ook nog eens super makkelijk. Je schuift het de oven in en je hebt er geen omkijken meer naar! Ideaal! En die bruin gebakken stukjes vind ik dus het lekkerste van dit gerecht.

Lowcarb

Ik heb hier een kipfilet bij geserveerd en verder niets. Zo is het een ideale koolhydraatarme maaltijd. Wil jij er wel iets van koolhydraten bij doen? Denk dan aan baked oven potatoes,. Heerlijk!

Spruiten uit de oven

Heerlijke gebakken spruiten met knoflook en parmezaanse kaas
cooking time1 uur
total cooking time1 uur
servings: 2

Ingredients

  • 500 grams spruiten
  • 2 tablespoon sunflour oil
  • 2 cloves knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 2 handfulls parmezaanse kaas geraspt
  • sap van een halve citroen
  • pepper and salt

Instructions

  • Preheat the oven to 180 degrees celcius
  • Maak de spruiten schoon en halveer de grote.
  • Verdeel de spruiten op een bakplaat samen met de olie, knoflook, peper en zout en 1 handje geraspte parmezaanse kaas.
  • Bak 45 minuten af in de oven, maar hussel tijdens het bakken een paar keer alles goed door.
  • Wanneer de spruiten gaat en knapperig zijn haal je ze uit de oven, meng dat de citroensap erdoorheen en het overige handje parmezaanse kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish