Spruitjes, je hebt er of een hekel aan of je vindt het heerlijk. Ik vind het heerlijk! Bart gelukkig ook. Het enige dat ik heel irritant vind is spruiten schoonmaken, maar ja…dat moet helaas ook gebeuren.

Spruiten

De puur gekookte spruiten vind ik wel wat minder, het is toch een bittere groenten en heeft iets extra’s nodig. Dat heb ik ook met witlof, in een ovenschotel fantastisch maar zo op zichzelf…meh.

Uit de oven

Dit gerecht is ook nog eens super makkelijk. Je schuift het de oven in en je hebt er geen omkijken meer naar! Ideaal! En die bruin gebakken stukjes vind ik dus het lekkerste van dit gerecht.

Koolhydraatarm

Ik heb hier een kipfilet bij geserveerd en verder niets. Zo is het een ideale koolhydraatarme maaltijd. Wil jij er wel iets van koolhydraten bij doen? Denk dan aan aardappelen uit de oven. Heerlijk!

Spruiten uit de oven

Heerlijke gebakken spruiten met knoflook en parmezaanse kaas
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gram spruiten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 2 handjes parmezaanse kaas geraspt
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de spruiten schoon en halveer de grote.
  • Verdeel de spruiten op een bakplaat samen met de olie, knoflook, peper en zout en 1 handje geraspte parmezaanse kaas.
  • Bak 45 minuten af in de oven, maar hussel tijdens het bakken een paar keer alles goed door.
  • Wanneer de spruiten gaat en knapperig zijn haal je ze uit de oven, meng dat de citroensap erdoorheen en het overige handje parmezaanse kaas.