Ik wist niet zo goed hoe ik dit moest noemen, dus ik heb er de quesadilla taco van gemaakt. Samen met pulled pork, ingemaakte groenten en creme fraiche is dit een heerlijk gerecht.

Quesadilla taco

Een quesadilla kennen we allemaal wel, ik ben er dol op. Zeker deze met pittige kip. Hier wilde ik een combinatie maken met een taco, vandaar de quesadilla taco.

De kaas smelt in de oven tussen de twee tortilla’s en daarna toppen we het geheel als een taco. Heerlijk!

quesadilla taco

Pulled pork

Deze pulled pork maak ik super vaak. Ik maak het niet op een bbq want dat vind ik te lang duren, maar ik maak het in de oven. In een gietijzeren pan. Doe het op nacho’s, bij een salade of op een pizza. Het is mega veelzijdig, daarom maak ik altijd lekker veel.

Ingemaakte groenten

Hier gebruik ik ingemaakte jalapeno en rode ui. Het geeft net een beetje frisheid en een klein zuurtje, het is een mooie tegenhanger van de pulled pork. Je kunt ook rauwe rode ui en jalapeno gebruiken, maar inmaken is zo gebeurd. Het recept staat hier.

Tortilla’s

Mocht je het leuk vinden om zelf tortilla’s te maken, het recept daarvan staat in mijn kookboek Vers Deeg. Naast basisrecepten zoals tortilla’s staan er ook ‘gewone’ recepten in zoals enchillada’s met kip en een heerlijke dip voor bij de nacho’s met garnalen en spinazie.

Quesadilla taco met pulled pork
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Quesadilla taco met pulled pork

Quesadilla taco met pulled pork
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla's
  • 2 el zonnebloemolie
  • 80 gram geraspte cheddar
  • 80 gram geraspte mozzarella
  • witte kool, fijn gesneden
  • pulled pork naar smaak
  • (ingemaakte) rode ui en jalapeno naar smaak
  • creme fraiche
  • koriander

Voor de ananas hotsauce

  • 250 gram ananas
  • 5 gele adjuma pepers
  • 200 gram azijn
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Blend voor de hotsauce alles tot een gladde saus en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen en laat daarna helemaal afkoelen. Bewaar in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
  • Smeer een zijde van een tortilla licht in met olie, draai om en verdeel 20 gram geraspte cheddar en 20 gram geraspte mozzarella eroverheen. Leg een tortilla erop en smeer de bovenkant licht in met olie. Herhaal met de rest.
  • Bak 10 a 15 minuten af in de oven, totdat de bovenkant krokant en goudbruin is.
  • Verdeel wat kool, pulled pork, rode ui, jalapeno, creme fraiche en koriander eroverheen en serveer direct met de hotsauce