Ik heb het al eerder gezegd deze week, maar ik heb de laatste tijd iets met pittige kip. Zo heb ik deze gefrituurde kip gemaakt en ook deze buffalo chicken.
Pittige kip
Ook hier maken we gebruik van sriracha, ik gebruik meestal de gewone go-tan sriracha, maar elk merk is prima. De sriracha mengen we met roomkaas zodat je niet alleen pit hebt, maar ook een lekker smeuïg geheel.
Quesadilla
Hier heb ik gebruik gemaakt van bloemtortilla’s. die vind ik lekkerder dan mais tortilla’s als ik heel eerlijk ben. Wil je graag zelf tortilla’s maken? Het recept staat in Vers Deeg, naast een heerlijk recept voor een andere soort quesadilla (en ook nacho’s, fajita’s, een spinazie/garnalen dip en veel meer).
Mozzarella
Ik gebruik voor dit soort dingen altijd de al geraspte mozzarella want deze is laag in vocht. Als je een bol mozzarella koopt en deze raspt komt er veel vocht vrij en wordt je quesadilla zompig. Je kunt geraspte mozzarella bij alle supermarkten kopen, het ligt bij de geraspte kazen. Het kan zijn dat het onder de naam pizzakaas of pastakaas te koop is. Kijk wel even bij de ingrediëntenlijst dat je dan per ongeluk geen melta oid koopt.
Quesadilla met pittige kip
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 4 grote tortilla's
- 2 el sriracha
- 4 el roomkaas
- 40 gram geraspte cheddar
- 40 gram geraspte mozzarella (voorgeraspte mozzarella, lpw moisture)
- 2 handjes rucola
- creme fraiche
Instructies
- Kook de kipfilet in ruim water tot deze gaar is, zo'n 20 minuten. Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken.
- Meng de kip met de sriracha, de roomkaas en de 2 soorten geraspte kaas.
- Smeer een tortilla in met de helft van dit mengsel, leg in de pan en verdeel een handje rucola eroverheen. Leg een andere tortilla erbovenop en bak aan beide kanten totdat de tortilla goudbruin is en de kaas binnenin is gesmolten. Herhaal met de andere tortilla.
- Snij in 4 punten, dien op met creme fraiche en serveer direct.