chili cheese fries

Chili cheese fries

Chili cheese fries. Wanneer je het bestelt betaal je er veel geld voor maar het is zo makkelijk gewoon thuis te maken.

Chili cheese fries

Je kunt je frietjes met vanalles toppen, maar ik had zin in deze lichtpittige tomaten kruidenpasta. In chili zit normaal gesproken uiteraard bonen, maar ik ben geen fan van bonen dus ik laat ze lekker weg. Voeg ze vooral toe wanneer jij ze wel lekker vindt!

Fries

Ik heb, al zeg ik het zelf, twee hele goede recepten voor friet. Bij het eerste recept bak ik de friet in de oven, dat staat here. Je hebt dan maar 2 eetlepels olie nodig voor 2 personen. Bij het tweede recept frituur ik de friet 2x. Meer traditioneel! Als ik heel eerlijk ben is de gefrituurde variant natuurlijk het aller lekkerst, maar de oven friet maar ik ook heel erg vaak. Je zou hier zelfs een zakje friet bij de snackbar kunnen halen als je wil besparen op tijd/moeite/olie/gas.

Kaas

Ik gebruik een mengsel van geraspte mozzarella en geraspte cheddar. Let op, dit is geen bol mozzarella die je moet raspen, het zijn zakjes grated mozzarella die je in de supermarkt kan kopen. Hier zit weinig vocht in en is daarom ideaal voor ovengerechten.

chili cheese fries
Pin recipe
Print recipe
Laat je review achter!

Loaded chili cheese fries

Loaded chili cheese fries
cooking time20 min
total cooking time20 min
servings: 2

Ingredients

  • friet voor 2 personen
  • 200 grams ground beef
  • 2 tablespoon tomato puree
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon pepper
  • 1 teaspoon cumin powder
  • 1 teaspoon cayenne
  • 1 teaspoon onion powder
  • 1 teaspoon garlic powder

further

  • 75 grams grated mozzarella
  • 75 grams grated cheddar
  • 1 scallions, sliced in rings
  • 1 avodado
  • 1 tablespoon limoensap
  • salt
  • mayonaise

Instructions

  • Preheat the oven to 180 degrees celcius
  • Rul het gehakt tot bruin en gaar. Voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe en laat op halfhoog vuur een paar minuten pruttelen.
  • Top de friet met het gehakt en de kaas en bak af tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 a 15 minuten.
  • Prak intussen de avocado fijn en breng op smaak met limoensap en zout.
  • Garneer de friet met de avocado, verse koriander, bosui en mayo en dien direct op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.