Loaded chili cheese fries
Wat is lekkerder dan gewone friet, loaded chili cheese friet! Of fries, laten we het in het Amerikaanse thema houden.
chili cheese loaded fries
Je kunt je frietjes met vanalles toppen, maar ik had zin in dee lichtpittige tomaten kruidenpasta. In chili zit normaal gesproken uiteraard bonen, maar ik ben geen fan van bonen dus ik laat ze lekker weg. Voeg ze vooral toe wanneer jij ze wel lekker vindt!
Friet
Ik heb, al zeg ik het zelf, echt een heel goed recept voor friet. Je hebt voor 2 personen ook maar 1 a 2 eetlepels olie nodig. Elke oven is anders en de baktijd is afhankelijk van hoe dik je friet is dus laat ze gewoon bakken totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Het recept staat hier overigens.
Kaassaus
Om ervoor te zorgen dat de kaas goed smelt en dat je geen klonten of kaasdraden krijgt heb je een basis nodig met een hoger vetgehalte. Daarom gebruik ik koffiemelk. Ik weet dat het raar klinkt, maar koffiemelk is gewoon melk met iets meer vet (7.5%). Je kunt ook slagroom gebruiken, maar daar zit dan weer een stuk meer vet (35%) in en dat hoeft nou ook weer niet.
Loaded chili cheese fries
Ingrediënten
- friet voor 2 personen
- 200 gram gehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes in blik
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl cayennepoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Voor de kaassaus
- 150 gram koffiemelk
- 200 gram geraspte cheddar
- 1 jalapeno, fijngesneden
Instructies
- Rul het gehakt tot bruin en gaar. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en alle kruiden toe en laat op halfhoog vuur 15 a 20 minuten pruttelen. Je wilt dat al het overtollige vocht verdampt zodat de smaken intenser zijn en de friet niet klef wordt.
- Breng voor de kaassaus de koffiemelk aan de kook en roer dan de cheddar en jalapeno erdoorheen. Roer totdat de kaas gesmolten is.
- Dien de friet op met het chili eroverheen en lekker veel kaassaus!