Porties: 4

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Geregeld maak ik currysoep en bijna altijd met dezelfde ingrediënten. Ik wil nog wel eens afwisselen met de type currypasta die ik gebruik, wel of geen noodles, maar altijd gamba’s.

Currypasta

De pasta maak ik in dit geval niet zelf. Het is écht heel lastig om zelf een goeie pasta te maken, dus ik koop altijd een pasta van Blue Elephant (no spon, gewoon fan). Hier zit niets aan toegevoegd, dit zijn enkel de kruiden die je wil hebben.

Verschillende mate van pittigheid

Vaak neem ik een rode currypasta, maar ik wissel het ook wel eens af met een andere wanneer ik minder pittig of juist iets pittiger wil. Al vind ik de rode al best pittig!

Koolhydraatarm of juist niet.

Vaak maak ik deze soep koolhydraatarm, maar soms heb ik zin in glasnoodles erdoorheen. Het enige wat je dan extra hoeft te doen is wat glasnoodles weken in heet water en dat op het einde toevoegen. Ben je op zoek naar andere koolhydraatarme gerechten, kijk dan eens bij deze bloemkool curry of deze kipsaté schuitjes of deze heerlijke kiptandoori.

Recept voor 1 grote pan

(halveer het recept als je een kleinere portie wil maken:

 • zak rauwe gamba’s
 • Pak choi
 • paar handjes tauge
 • 2 bouillonblokjes (kip)
 • 400 ml water
 • 2 blikken kokosmelk a 400 ml per blik
 • Rode currypasta (2 pakjes)
 • Scheut olijfolie
 • 1 rode chilipeper (optioneel)
 • peper en zout

Bereidingswijze

 1. Ontdooi de gamba’s, pel ze en dep ze heel goed droog. Op deze manier worden ze lekker vlezig in plaats van waterig. Breng op smaak en bak ze dan in een beetje olie aan. Zet daarna apart.
 2. Doe nog wat olie in je pan en bak daar de currypasta even in aan.
 3. Snij ondertussen de pak choi en voeg dat aan de currypasta toe. Laat even meebakken.
 4. Voeg vervolgens de kokosmelk, de tauge, het water en de bouillonblokjes toe. Roer door totdat alle pasta is opgenomen in de soep. Je kan er optioneel nog een rode chilipeper bij doen voor de pittigheid, maar probeer eerst even zonder.

Enjoy! Voor de grote eters kan je ook nog wat naanbrood erbij serveren 🙂

currysoep met gamba's