Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Curry is één van mijn favoriete dingen om te eten. Met naan en/of rijst, curry met kip, lam of garnalen. Mild of pittig… ik lust het allemaal!

Het allerliefst bestel ik een curry bij een goed restaurant, maar ja..daar heb ik niet altijd het geld voor over en soms wil je het gewoon even gezond houden.

Deze curry is naast gezond ook nog eens extreem snel klaar want met curry is de enige keer dat ik een uitzondering maak op mijn geen pakjes en zakjes regel. Ja, ik gebruik hier een kant en klare curry pasta. Wel even op letten dat er naast kruiden geen vervelende toevoegingen in zitten. Persoonlijk koop ik altijd de Blue Elephant curry pasta.

Verder heb ik de bloemkoolrijst in een tupperware bakje gestoomd in de magnetron. Al met al had ik dit in 10 minuten op tafel staan!

Ingrediënten

  • 200 gram peultjes
  • 200 gram garnalen
  • 400 gram bloemkool(rijst)
  • pakje currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • scheutje olie

Bereidingswijze

1. Als je bevroren hebt gekocht, ontdooi deze dan eerst en maak schoon. Ik heb voor de foto ongepelde garnalen gebruik, maar dat is natuurlijk helemaal niet handig eten. Ik raad dus ook zeker aan ze eerst lekker te pellen voordat je ermee gaat koken.

2. Verwarm een beetje olie in een pan en bak hierin eventjes de curry pasta. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed vrij komen. Maak ondertussen de peultjes schoon en voeg deze toe. Roerbak een paar minuten.

3. Voeg de garnalen toe en de kokosmelk. Roer door totdat de currypasta met de kokosmelk gemengd is en laat pruttelen.

4. Ondertussen stomen we de bloemkoolrijst met een tupperware bakje in de magnetron. Bij mij duurde het ongeveer 2.5 minuut voordat ik de ‘rijst’ goed vond. Stoom je rijst elke keer 30 seconden zodat je tussendoor kan proeven of je de korrel al gaar genoeg vind.

5. Verdeel alles over 2 borden en dat is het! Super makkelijk he 🙂

Enjoy!