kip tandoori

Kip tandoori

Wie is er bekend met het wereldgerecht kiptandoori van Knorr? Ik maakte dat vroeger, in mijn studententijd, héél erg vaak.

Dit is één van de weinige pakjes en zakjes gerechten die ik nog steeds lekker vind, maar liever maak ik tegenwoordig mijn eigen marinades.

Pittigere variant kip tandoori

Het is geen geheim dat ik van pittig eten hou dus dat zal je ook in dit recept merken. De Knorr verpakking is sowieso meer zoet, als ik me dat goed herinner, maar door mijn marinade gaat dus chilipoeder. Als je geen fan bent van pittig eten dan kan je of minder chili toevoegen of helemaal weglaten.

Ik moet wel eerlijk zijn, zelfs zonder chili lijkt het niet echt op het Knorr gerecht. Het lijkt wél op de tandoori die je krijgt in een Indiaas restaurant en dat is ook niet verkeerd lijkt me, haha. De Knorr verpakkingen staat er ook niet echt om bekend dat ze lijken op de gerechten die ze moeten voorstellen.

Lekker veelzijdig

Wat ik fijn vind aan dit gerecht is dat het zo veelzijdig te eten is. Wanneer ik koolhydraatarm wil eten maak ik er een salade van. Is het weekend en pak ik wat meer uit, dan maak ik er pita brood bij.

Ook kan je naast een ‘droge’ kip (het is niet droog, maar ik bedoel niet in een saus) ook een tandoori saus maken en dit met (bloemkool)rijst en peultjes eten. Heerlijk!

kip tandoori

kip tandoori

kip tandoori
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 15 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 el citroensap
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el koriander
  • 1 el garam masala
  • 1/2 el gember
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 ml yoghurt

Voor een tandoori saus

  • 100 gram creme fraiche
  • water

Instructies

  • Bak eerst alle kruiden (exclusief de knoflook) even op in een droge koekenpan zodat goed alle geuren vrij komen.
  • Meng dan de kruiden samen met de citroensap, knoflook en de yoghurt en laat hier je kip minimaal een uur in marineren.
  • Vervolgens verhit je een klein beetje olie in een koekenpan en bak je hier de kip (incl marinade) in. Wil je enkel de kip tandoori en geen saus, bak dan de kip tot deze gaar is en serveer.
  • Wil je wel een saus, voeg dan wanneer de kip rondom bruin is gebakken de creme fraiche en 150 ml water toe. Laat simmeren totdat de kip gaar is. Voeg meer water toe als de saus te dik is, laat verder inkoken wanneer de saus te dun is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch