In mijn kookboek Vers Deeg heb ik een recept voor naan met bakpoeder staan, maar tegenwoordig maak ik het vaker met gist omdat je dan echt een fluffy brood hebt. Dus, tijd om het recept ook hier te delen!

Naan

Je maakt het deeg met Griekse yoghurt en dat zorgt voor een hele fijne smaak. Na het rijzen vorm je het deeg in 6 gelijke balletjes, dan rol of rek je het eerste balletje uit. Ik heb niet echt een specifiek formaat, maar ik kijk gewoon tot hoever ik het deeg kan uitrekken. Wil je deeg niet meewerken, wacht dan 10 minuten zodat de gluten ontspannen, het deeg rekt dan makkelijker uit.

Mocht je trouwens denken, deze curry ziet er lekker uit. Dit is de halloumi curry en het recept vind je hier.

Omdat ik in huis geen tandoor heb, bak ik mijn naan gewoon in een koekenpan. Ik leg mijn deeg in een droge koekenpan en draai de naan om wanneer de onderkant goudbruin is. Dan bak ik de andere kant ook tot goudbruin. Daarna smeer ik mijn naan licht in met roomboter en bak ik beide kanten nog kort in de pan. Ik heb gemerkt dat je zo het beste een beetje van die grilplekken krijgt.

Mocht je ondertussen denken, waar heeft ze het over. Ik heb op mijn instagram pagina ook een reel gedeeld waarin ik naan maak.

Butter halloumi curry met naan
Pin recept
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Naan

naan
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 29 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

  • 300 gram patentbloem
  • 100 gram water
  • 7 gram instant gist
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram olijfolie
  • 6 gram zout

Instructies

  • Kneed de bloem met het water, de gist, griekse yoghurt, olijfolie en zout tot een soepel deeg (5 a 8 minuten in een keukenmachine). Laat rijzen tot verdubbeld (duurt ongeveer een uur in een kamer van 21 graden).
  • Verdeel het deeg in 6 porties. Vorm van elke portie een bol door de zijkanten naar binnen te trekken als een soort mozzarella bolletje, dit om te keren en dan je bol over het aanrechtblad heen te schuren. Herhaal met de rest.
  • Pak het eerste bolletje, deze heeft kunnen rusten en zijn de gluten ontspannen=makkelijker uitrollen, en rol/rek dit uit tot een naan met een diameter van ongeveer 20 cm.
  • Verhit intussen een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de naan aan beide kanten aan tot goudbruin, smeer dan licht in met een beetje boter en bak nog eens kort aan beide kanten. Optioneel kun je na het bakken direct wat fijngehakte koriander eroverheen strooien. Herhaal met de rest.