Porties: 2

Actieve kooktijd: 25 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Zondag is de ideale dag voor pannenkoeken! De meeste mensen kunnen lekker uitslapen en je hebt alle tijd om een uitgebreid ontbijtje te maken.

Ik heb al een aantal pannenkoek recepten op mijn site staan, zoals deze pannenkoeken met banaan en Nutella en deze pannenkoeken met Griekse yoghurt en honing. Chocolade pannenkoeken had ik nog niet, dus ik vind vandaag een goede dag om deze te maken!

Niet heel gezond maar wel erg lekker

Je hebt gezonde pannenkoeken, maar vaak vind ik die toch een beetje…mwah. Mijn beredenering is altijd ‘als je écht zin hebt in iets, ga er dan voor en compenseer het dan door de rest van de dag gezonder te eten’.

Ik eet liever iets minder vaak iets heel lekkers dan vaker iets dat ik minder lekker vind.

Hoe krijg je perfecte ronde pannenkoeken?

Ik kreeg deze vraag direct nadat ik een foto in mijn stories had gedeeld. De truc is…gebruik een uitsteekring. Je weet wel, zo’n ring waar de deeg mee uitsteekt of die je gebruikt om een perfect ronde steak tartare te maken. Leg je ring in een koekenpan, wat boter erin en een eetlepel beslag. De rest gaat vanzelf! Het blijft ook niet plakken of iets dergelijks, je kan de ring makkelijk optillen (wel even een doekje of ovenwant gebruiken want hij is heet) en je pannenkoek dan omdraaien.

Chocoladesaus

Hier heb ik nog een heerlijke chocoladesaus bij geserveerd, voornamelijk omdat ik dat nog had staan na het maken van mijn churros, maar het is wel een hele lekkere toevoeging. Het is ook nog eens heel simpel om te maken. Verwarm 50 gram on geklopte slagroom en smelt hier 50 gram chocolade in. Voeg nog wat slagroom toe als je de saus te dik vindt.

Ingrediënten

 • 240 gram magere kwark
 • 200 gram bloem
 • 2 el cacao
 • 2 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 1 el suiker
 • handje gebrande amandelschaafsel
 • slagroom
 • optioneel: chocoladesaus

Bereidingswijze

 1. Meng de kwark met de eieren en voeg dan de bloem, zout, suiker, bakpoeder en cacao toe. Je beslag is nu lekker dik, als lava. Het loopt van je spatel af, maar is zeker niet vloeibaar.
 2. Leg je uitsteekring in de pan, of sla deze stap over en verhit gewoon een klontje boter in de pan. Gebruik per pannenkoek 1 volle eetlepel beslag.
 3. Zodra er aan de bovenkant belletjes ontstaan draai je pannenkoek dan om.
 4. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
 5. Garneer je pannenkoek met slagroom en gebrande amandelschaafsel en eventueel chocoladesaus en genieten maar!