Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Pancakes is een ultiem weekend ontbijt! Ik heb al super lekkere pancakes op mijn website staan, klik hier, maar ik wilde even iets gezonders. Als je jezelf een keer wil verwennen moet je deze wel echt een keer maken hoor, lekkerste pancakes ooit!

Met een gezondere variant kom je al snel uit bij pancakes met Griekse yoghurt (Of kwark, als het maar lekker dik is). Met Griekse yoghurt krijg je echt van die hele dikke fluffy pancakes, zo lekker!

En ik ben dol op citroen in alles dus dat heb ik er ook bij gedaan. Wat gebrande noten erop en afmaken met honing en wauw!

Als je deze pancakes trouwens maakt met behulp van een uitsteekring dan krijg je perfecte en nog hogere pancakes. Ik heb dat hier niet gedaan want bedacht het me pas later.

Ingrediënten

  • 240 gram Griekse yoghurt + extra op bovenop je pancakes te doen
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • Rasp van 1 citroen
  • Gebrande noten fijngehakt
  • Honing
  • Olie om in te bakken
  • Optioneel: 1 el citroensap. Ik hou erg van een citroensmaak, maar Bart vond het alweer net iets te citroenig. Als je een lichte citroensmaak wil, hou het dan bij de rasp.

Bereidingswijze

1. Meng de Griekse yoghurt met de eieren en voeg dan de bloem, het bakpoeder, zout en citroenrasp (en evt sap) toe. Als het goed is, is je Griekse yoghurt lekker dik, maar als je een vetvrij variant hebt gekozen kan het zijn dat deze wat dunner is. Begin dan eerst met 200 gram yoghurt en als je beslag te dik blijkt te zijn kan je altijd nog wat toevoegen. We zijn op zoek naar beslag zo dik als lava. Het loopt net van je spatel af, maar is zeker niet vloeibaar.

2. Verhit een klein beetje olie in je koekenpan en lepel 1 eetlepel beslag in de pan. Dus een beetje in een mooi rondje, hiervoor is een uitsteekring dus ideaal. Maak je pancake niet te groot want hij zet nog behoorlijk uit!

3. Herhaal dit totdat je beslag op is.

4. Top je pancake met nog wat extra Griekse yoghurt, gebrande fijngehakte noten en honing.

Enjoy!