churros

Churros

Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Heel toevallig stond er een churros kraam toen wij een tijdje terug naar het Rammstein concert gingen. Iedereen, behalve ik, had er zin in. Waarom behalve ik? Nou, ik kon al ruiken dat het vet oud was en ik had ook niet echt vertrouwen in de kwaliteit van deze churros.

Maar ik ben geen partypooper en heb ook geproefd. Wat bleek? Ik had gelijk. Het vet was oud en de churros waren droog en taai.

Dat is het tegenovergestelde van wat churros moeten zijn, namelijk knapperig en fluffy en zacht en comfortfoodachtig.

Tijdens dit concert wist ik trouwens al dat ik een churros apparaat van Maxima Kitchen Equipment mocht uitproberen, dus ik moest wel lachen. Iedereen vond deze churros namelijk lekker! Was heel benieuwd wat ze van mijn churros zouden vinden.

Churros zijn verbazingwekkend makkelijk om te maken. Het is natuurlijk ook gewoon gefrituurd deeg met kaneel en suiker, maar met dit apparaat is het letterlijk maken van de churrosvorm ook erg makkelijk. Kwestie van aan de hendel draaien en je churro komt eruit.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 ml water
  • 55 gram boter
  • 15 gram suiker
  • 1/4 tl zout
  • 140 gram bloem
  • 1 ei
  • 1/2 el vanille extract

voor de ‘coating’

  • 75 gram suiker
  • 1 el kaneel

voor de chocoladesaus

  • 50 gram slagroom
  • 50 gram chocolade

Bereidingswijze

1. Doe je suiker, boter en water in een steelpan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur laag en voeg je bloem en zout toe. Roer door totdat je een mooi geheel hebt, het is redelijk dik.

2. Schep dit mengsel over naar een kom en laat even afkoelen.

3. Voeg dan de vanille extract toe en het ei. Klop met een elektrische handmixer door. Het kan zijn dat het gaat scheiden, maar klop gewoon door en dan wordt het al snel weer een mooi geheel.

4. Verhit een frituurpan of een pan met zonnebloemolie tot 180 graden.

5. Maak ondertussen de chocolade saus door de slagroom in een pannetje te verwarmen en dan de chocolade toe te voegen. Roer door totdat de chocolade gesmolten is en zet dan apart.

6. Meng in een kom of op een bord de suiker met het kaneel, hier gaan we straks de churros mee ‘coaten’.

7. Doe je churrosdeeg in het apparaat en draai de churros. Ik heb mijn churros zo’n 15 cm lang gemaakt, snij je churro af met een mesje.

8. Bak ze 3 a 5 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat eventjes uitlekken en coat dan met het suiker/kaneel mengsel. Wacht hier niet te lang mee, als je churros teveel uitgelekt zijn blijft de suiker niet meer plakken.

9. Dien direct op met chocoladesaus.

Enjoy!

3.8/5 (4 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.