Chili cheese fries. Wanneer je het bestelt betaal je er veel geld voor maar het is zo makkelijk gewoon thuis te maken.

Chili cheese fries

Je kunt je frietjes met vanalles toppen, maar ik had zin in deze lichtpittige tomaten kruidenpasta. In chili zit normaal gesproken uiteraard bonen, maar ik ben geen fan van bonen dus ik laat ze lekker weg. Voeg ze vooral toe wanneer jij ze wel lekker vindt!

Friet

Ik heb, al zeg ik het zelf, twee hele goede recepten voor friet. Bij het eerste recept bak ik de friet in de oven, dat staat hier. Je hebt dan maar 2 eetlepels olie nodig voor 2 personen. Bij het tweede recept frituur ik de friet 2x. Meer traditioneel! Als ik heel eerlijk ben is de gefrituurde variant natuurlijk het aller lekkerst, maar de oven friet maar ik ook heel erg vaak. Je zou hier zelfs een zakje friet bij de snackbar kunnen halen als je wil besparen op tijd/moeite/olie/gas.

Kaas

Ik gebruik een mengsel van geraspte mozzarella en geraspte cheddar. Let op, dit is geen bol mozzarella die je moet raspen, het zijn zakjes geraspte mozzarella die je in de supermarkt kan kopen. Hier zit weinig vocht in en is daarom ideaal voor ovengerechten.

Loaded chili cheese fries

Loaded chili cheese fries
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • friet voor 2 personen
  • 200 gram gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Verder

  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 75 gram geraspte cheddar
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • 1 avodado
  • 1 el limoensap
  • zout
  • mayonaise

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rul het gehakt tot bruin en gaar. Voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe en laat op halfhoog vuur een paar minuten pruttelen.
  • Top de friet met het gehakt en de kaas en bak af tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 a 15 minuten.
  • Prak intussen de avocado fijn en breng op smaak met limoensap en zout.
  • Garneer de friet met de avocado, verse koriander, bosui en mayo en dien direct op.