Wanneer je je bezig houdt met foodfotografie wil je natuurlijk ook een aantal dingen goed kunnen vastleggen.

Actiefoto’s

Één van die dingen is een actiefoto, dit doe je onder andere met een statief en een afstandsbediening. Dit zodat je je handen vrij hebt. Kijk even naar dit artikel en dan vooral het filmpje, dan kan je zien hoe ik een foto maak waar ook mijn handen op staan.

Cheesepull

Iets anders dat er natuurlijk fantastisch uitziet op een foto is de ‘cheesepull’. Er zijn een aantal tips die je kan toepassen om ervoor te zorgen dat dit er op de foto ook echt goed uit ziet. Sommige tips zijn voor de hand liggend, maar andere zou je misschien niet zo snel opkomen.

Tips

  1. Gebruik kaas die goed smelt. Oke, dit is een voor de hand liggende tip, maar wil je goed die kaasstrengen zien moet je een goede smeltkaas hebben. Gebruik cheddar, mozzarella of jonge kaas. Zorg ook dat de kaas echt goed gesmolten is.
  2. Soms wanneer je al even bezig bent met een foto kan het zijn dat de kaas is afgekoeld en is gestold. Dan doe ik mijn eten heel even in de magnetron zodat de kaas weer goed gesmolten is.
  3. Snij je eten door, in dit geval een tosti, maar denk ook aan de punten van bijvoorbeeld een pizza, en duw de uiteinden dan weer goed tegen elkaar aan en wacht even 10 a 20 seconden. Hierdoor smelt de kaas weer samen en krijg je dus goed die strengen te zien wanneer je één stuk wegtrekt. Als je alleen je tosti door midden snijdt is de kaas meestal ook gewoon doorgesneden en krijg je geen kaasstrengen. Ook hier geldt dat als je al even bezig bent je je tosti makkelijk in de magnetron kan doen zodat de kaas weer lekker zacht en strengerig wordt.
  4. Zet de temperatuur van de oven, bij een ovenschaal, niet te hoog. Liever niet hoger dan 180 graden. Wanneer de temperatuur te hoog staat krijg je al snel een knapperig korstje en geen lekkere gesmolten kaas. Bij knapperige kaas krijg je geen strengen.
  5. Wanneer je bijvoorbeeld een ovenschotel hebt gemaakt zoals onderstaande foto en je wil net als hier die strengen goed zien… gebruik een statief en afstandsbediening zodat je je handen vrij hebt (of schakel hulp in van iemand, je hulp kan dan beter de lepel vasthouden in plaats van de foto maken want het wordt anders niet zoals je in gedachte hebt) en til de lepel op, maak een foto. Duw dan het eten weer even terug tegen de rest aan en herhaal. Door het eten terug te leggen en opnieuw op te scheppen krijg je nieuwe kaasstrengen en heb je meerdere foto’s om uit te kiezen.
Broccoli gratin

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar misschien zitten er tips tussen waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. Heb jij nou de ultieme foodporn kaas foto, let me know! Ik ben er dol op! En wil je deze tosti maken? Dan staat hier het recept.

greasy cheesy tosti