Yep, deze tosti noemen wij de greasy cheesy. Doordeweeks proberen we altijd heel erg gezond te leven, omdat ik in het weekend alle recepten voor mijn blog en kookboek maak, maar het is meer dan eens voorgekomen dat we ‘s avonds met flinke trek zitten. Één van mijn favo tosti’s is met brie, tomaat en pesto maar dat zijn vaak ingredienten die ik niet altijd in huis heb.

Greasy and cheesy

Op één van die avonden is de greasy cheesy ontstaan. Ik kan helaas geen credits nemen voor dit recept, dit is helemaal Bart. Het idee is dat je het brood insmeert met een mengsel van olijfolie, oregano en zout. Vervolgens het brood aan beide kanten licht bakt, dan 2 soorten kaas ertussen en vervolgens verder bakken totdat de kaas gesmolten is. Het resultaat is fantastisch en doet de naam greasy cheesy eer aan. Ik moet direct aan de fantastische tosti scene uit de film Chef denken ook.

2 soorten kaas

Ik ben van mening dat de 2 soorten kaas deze tosti naar een hoger niveau tillen. Zorg dat je een kaas hebt die goed smelt, zoals hier cheddar of een jong belegen kaas en zorg dat de andere kaas dan iets pittiger is zoals een oude kaas. Doe je dit niet word je tosti al snel saai.

Koekenpan

Ik bak mijn tosti’s altijd in een koekenpan, nooit in een tosti ijzer. Hetzelfde met ‘geroosterd’ brood, dit bak ik ook altijd in een koekenpan. Ik weet niet wat het is, maar ik vind de smaak dan veel lekkerder. Ik ben ook geen fan van platgedrukt brood. Heb je dit nog nooit geprobeerd, doe dat nu dan een keertje! Er hoeft verder niets in de pan, je tosti is al greasy genoeg door de olijfolie.

greasy cheesy tosti
greasy cheesy tosti
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Greasy cheesy tosti

Greasy cheesy tosti, een tosti met 2 soorten kaas gebakken in olijfolie
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

  • 2 boterhammen
  • 1 el olijfolie
  • snuf zeezout
  • snuf oregano
  • 2 soorten kaas naar keuze

Instructies

  • Meng de olijfolie met het zeezout en de oregano. Smeer hier je brood aan beide kanten mee in.
  • Bak het brood kort in een koekenpan totdat het net een beetje begint te verkleuren.
  • Beleg nu een boterham met de 2 soorten kaas en leg een deksel op de pan totdat de kaas gesmolten is. Leg dan de andere boterham erbovenop en draai om. Bak ook deze kant van het brood krokant.
  • Dien direct op, eventueel met ketchup.