Porties: 1

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 15 minuten


Een tosti is voor mij een perfecte lunch. Sowieso ben ik dol op brood dus een tosti vind ik helemaal een feestje!

Zelf brood bakken

Ik heb het brood bak virus te pakken en vind het superleuk om zelf brood te bakken. Klik hier voor het recept, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Als ik brood bij de supermarkt of bakker koop haal ik meestal wit zuurdesembrood. Dat vind ik het lekkerst, het is lekker stevig en zuurdesem heeft een heerlijke smaak vind ik.

Geen tostiapparaat

Ik denk dat ik de lekkerste tosti’s maak omdat ik geen tosti apparaat gebruik maar ze gewoon bak in een pan. Het is wel wat minder gezond want ik gebruik boter en dat doe je in zo’n apparaat niet, maar dit is zoveel lekkerder!

Ik durf te wedden dat als je dit eenmaal hebt geproefd, je niets anders meer wilt!

Kaas smelt minder goed

In de pan kan je daar last van hebben. Ik heb dan een truc verzonnen. Wanneer je tosti helemaal klaar is behalve de kaas, doe ‘m dan nog even 10 seconden in de magnetron. Dit heeft verder geen impact op je tosti, maar zorgt er wel voor dat de kaas goed gesmolten is.

Ingrediënten

  • 2 sneeën brood
  • 1/2 tomaat
  • 1 el pesto (klik hier voor het pesto recept)
  • 3 a 4 plakjes brie
  • Roomboter

Bereidingswijze

1. Smeer je 2 boterhammen allebei aan 1 kant in met boter. Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden

2. Beleg 1 snee (boterkant naar beneden) met als eerste de pesto, dan de tomaat en dan de brie. Leg je andere boterham erop (met boterkant naar boven) en leg in de pan.

3. Hou het vuur laag tot medium en leg een deksel op de pan. Zo staat je keuken niet helemaal blauw na het bakken van je tosti.

4. Als de onderkant mooi bruin is gebakken draai je de tosti om en laat je ook deze kant mooi bruin bakken met de deksel op de pan.

5. Mocht je brie hardnekkig zijn, doe dan je tosti zoals besproken nog even in de magnetron!

Enjoy!