tosti met brie, tomaat en pesto
Lunch,  Ontbijt

Tosti met pesto, tomaat en brie

Een tosti is voor mij een perfecte lunch. Sowieso ben ik dol op brood dus een tosti vind ik helemaal een feestje!

Zelf brood bakken

Ik heb het brood bak virus te pakken en vind het superleuk om zelf brood te bakken. Klik hier voor het recept, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Als ik brood bij de supermarkt of bakker koop haal ik meestal wit zuurdesembrood. Dat vind ik het lekkerst, het is lekker stevig en zuurdesem heeft een heerlijke smaak vind ik.

Geen tostiapparaat

  • Ik denk dat ik de lekkerste tosti’s maak omdat ik geen tosti apparaat gebruik maar ze gewoon bak in een pan. Het is wel wat minder gezond want ik gebruik boter en dat doe je in zo’n apparaat niet, maar dit is zoveel lekkerder!
  • Ik durf te wedden dat als je dit eenmaal hebt geproefd, je niets anders meer wilt!
  • Ingrediënten voor 1 tosti
  • 2 sneeën brood
  • 1/2 tomaat
  • 1 el pesto (klik hier voor het pesto recept)
  • 3 a 4 plakjes brie
  • Roomboter

Bereidingswijze tosti

1. Smeer je 2 boterhammen allebei aan 1 kant in met boter. Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden

2. Beleg 1 snee (boterkant naar beneden) met als eerste de pesto, dan de tomaat en dan de brie. Leg je andere boterham erop (met boterkant naar boven) en leg in de pan.

3. Hou het vuur laag tot medium en leg een deksel op de pan. Dit zorgt ervoor dat de kaas wat sneller smelt zodat je niet straks met een goed gebakken buitenkant zit en een niet gesmolten binnenkant.

4. Als de onderkant mooi bruin is gebakken draai je de tosti om en laat je ook deze kant mooi bruin bakken met de deksel op de pan.

5. Mocht je brie hardnekkig zijn zet dan het vuur heel laag maar hou de deksel erop totdat de kaas goed gesmolten is.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.