Dit is eigenlijk een beetje een samenvoegsel van verschillende recepten, maar dit is zo vreselijk lekker dat het ook z’n eigen recept verdient.
Eieren en yoghurt
Misschien een beetje een vreemde combinatie, maar de warme eieren met de koude yoghurt is heel lekker. Tevens is de yoghurt een fijne verkoeling na de pittige harissa.
Harissa
Dit is echt een van mijn favo sauzen. Pittig en kruidig. Je kunt het halen, maar zelf maken is amper veel moeite. Gooi alles in de blender en je bent ook nog eens zo klaar. Het recept vind je hier.
Brood
Ik serveer hier brood bij omdat ik nu eenmaal van brood bakken houd. Je kunt er ook pitabrood bij serveren. Wil je graag zelf brood bakken, kijk dan eens bij mijn gewone gistbrood recept of zuurdesembrood recept.
Gepocheerd ei
Je kunt, als je echt geen zin hebt om eieren te pocheren, een gebakken ei maken. Al is pocheren echt niet zo lastig. Hier heb ik uitgelegd hoe je het beste een ei kunt pocheren.
Turkse eieren met yoghurt en harissa
Ingrediënten
- 50 gram Griekse yoghurt
- 2 tl harissa
- 1 el fijngehakte peterselie
- 15 gram feta, verkruimeld
- 1 ei, gepocheerd of gebakken
- versgemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verdeel met een lepel de yoghurt op een bord. Verdeel met de theelepel de harissa door de yoghurt, maar meng het niet helemaal. Het is juist lekker als je af en toe van die pittige klontjes hebt.
- Verdeel de peterselie en de feta hierover, leg het ei in het midden en breng op smaak met peper en zout.
- Dien direct op met brood of pitabrood.