Het is voor veel mensen iets dat ze liever niet doen, een gepocheerd ei maken. Ik ben hier om je te vertellen dat je er niet bang voor hoeft te zijn en dat je de trucjes zoals een speciale eier pocheer bakje ook links kan laten liggen,

Gepocheerd

Pocheren is het gaarmaken van voedsel in weinig vocht. Meestal denken we automatisch aan eieren.

gepocheerd ei

Wat met eieren belangrijk is, is dat je azijn aan het water toevoegt. Dit helpt het eiwit bij elkaar houden. Hoeveel azijn is niet enorm belangrijk, ik doe meestal een flinke scheut.

Verder vind ik het fijn om het water net te laten koken, dus dat het bubbelt. Ik heb gemerkt dat dit ook helpt met alles 1 geheel te laten blijven.

Wat ik ten slotte doe is mijn ei alvast kapot breken, dan leg ik’m nog even op het aanrecht. Met een lepel draai ik een stevige kolk ik het water en dan laat ik heel langzaam mijn ei in het water vallen. Door het kolkende water en langzaam zakkend eiwit stolt het al een beetje en dat helpt ook met het maken van 1 mooi eitje.

Gepocheerde eieren zijn heerlijk op toast met avocado, maar wat dacht je van deze Turkse eieren met yoghurt en harissa?

gepocheerd ei
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gepocheerde eieren

Gepocheerde eieren
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

  • scheut azijn (kan elke soort azijn zijn)
  • 1 ei

Instructies

  • Verhit een hoge pan met water en azijn, breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur zodat het water net aan de kook is en zacht borrelt.
  • Breek het ei alvast kapot (maar nog niet helemaal open). Je kunt het ei ook in een schaaltje doen als je dat makkelijker vindt.
  • Roer het water met een lepel totdat er een goede kolk ontstaat.
  • Laat vervolgens het ei langzaan aan in het water vallen. Houd het water tegen de kook aan. Schep het ei na 2 minuten voorzichtig, met een spatel, uit het water. Dien direct op.