Ik heb al eens een variatie op dit recept gemaakt, maar deze versie met geplette aardbeien en geroosterde amandelen is ook heel erg lekker. Ik ben een groot liefhebber van het combineren van Griekse yoghurt en slagroom omdat de yoghurt een beetje het vette van de slagroom doorbreekt. Daarnaast is het luchtiger dan wanneer je alleen Griekse yoghurt gebruikt.
Gemarineerde aardbeien met slagroom yoghurt
In dit recept plet ik de aardbeien dus, om er zo meer een puree van te maken, maar je kunt ze ook niet pletten. Qua smaak verandert er niets!
Gemarineerde aardbeien met slagroom yoghurt
Gemarineerde aardbeien met slagroom yoghurt
Porties: 2
Ingrediënten
- 200 gram aardbeien
- 3 el suiker
- 4 takjes munt
- 300 gram Griekse yoghurt
- 150 ml slagroom
- 2 el geroosterde amandelschaafsel
Instructies
- Maak de aardbeien schoon en halveer. Hak de blaadjes van de munt fijn en voeg, samen met 2el suiker, toe aan de aardbeien. Laat 30 minuten staan.
- Klop de yoghurt met de slagroom en 1 el suiker op tot je een lobbig mengsel hebt.
- Duw met een stamper of de bolle kant van een lepel de aardbeien plat.
- Verdeel wat van de aardbeien in een glas, verdeel hier de slagroomyoghurt overheen, nog wat aardbeien, slagroomyoghurt en eindig met wat aardbeien.
- Herhaal met het 2e glas en garneer met de geroosterde amandelen.