Ga terug
+ servings

Gemarineerde aardbeien met slagroom yoghurt

Gemarineerde aardbeien met slagroom yoghurt
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd38 minuten
Gang: Breakfast
Keuken: nederlands
Trefwoord: Gemarineerde aardbeien met slagroom yoghurt
Servings: 2

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 3 el suiker
  • 4 takjes munt
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 ml slagroom
  • 2 el geroosterde amandelschaafsel

Instructies

  • Maak de aardbeien schoon en halveer. Hak de blaadjes van de munt fijn en voeg, samen met 2el suiker, toe aan de aardbeien. Laat 30 minuten staan.
  • Klop de yoghurt met de slagroom en 1 el suiker op tot je een lobbig mengsel hebt.
  • Duw met een stamper of de bolle kant van een lepel de aardbeien plat.
  • Verdeel wat van de aardbeien in een glas, verdeel hier de slagroomyoghurt overheen, nog wat aardbeien, slagroomyoghurt en eindig met wat aardbeien.
  • Herhaal met het 2e glas en garneer met de geroosterde amandelen.